İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 12:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN BATIKAF’24’te yerini aldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Batı Karadeniz Meslek Fuarı’nda (BATIKAF’24) yerini aldı.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi uyumunda, Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi mesken sahipliğinde BEUN’un da paydaşı olduğu ikinci kere gerçekleştirilen Batı Karadeniz’in en büyük meslek fuarı Batı Karadeniz Meslek Fuarı (BATIKAF’24), ağır bir iştirakle başladı.
BATIKAF’24, Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen açılış programına Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Lideri Doç. Dr. Salim Atay, il protokolü, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, paydaş Üniversitelerin rektörleri, Zonguldak Teknopark Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ve paydaş Üniversitelerin Teknopark müdürleri, BEUN Meslek Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Seval Çapanlar ile paydaş Üniversitelerin Meslek Merkezi Müdürleri akademik-idari yönetici ve işçi ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Şef Doç. Dr. Can Doğan yönetiminde Hasan Hüseyin Genç’in konuk sanatçı olduğu ve Zonguldaklı madencilerden oluşan Madenci Korosu’nun konseri büyük beğeni topladı. Açılış konuşmaların akabinde plaket merasimine geçildi. Madenci Korosu Şefi Doç. Dr. Can Doğan, paydaş üniversitelerin Meslek Merkezi müdürleri ile platin ve altın sponsorların temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Aktiflikte Zonguldak Teknopark altın sponsorluğundan ötürü BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Zonguldak Teknopark Müdürü Doç. Dr. Kesikoğlu’na plaket takdim etti.
Kurdele bölümü ve toplu fotoğraf çekiminin akabinde açılış programı sona erdi. Protokol üyeleri, stantları ve fuar alanlarını ziyaret ederek, iş dünyası temsilcileri ve gençlerle görüşmeler yaptı.
BEUN Standına Ağır İlgi
Fuarda yerini alan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi standı, iştirakçiler tarafından ağır ilgi gördü. BEUN standını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Lideri Doç. Dr. Salim Atay, paydaş Üniversitelerin Rektörleri ve iştirakçiler ziyaret etti. Rektör Özölçer, BEUN’nun standını ziyaret eden protokol üyeleri, rektör ve öğrencilere üniversite hakkında bilgi aktardı. Rektör Prof. Dr. Özölçer, ardından paydaş üniversitelerin stantlarını ziyaret etti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Kısmı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Erol Keskin koordinatörlüğünde “Çikolatanın Serüveni Workshop” ile Ahmet Erdoğan Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Hoşluk Hizmetleri Kısmından Öğr. Gör. Özkan Karadavut tarafından “Uygulamalı Cilt Bakımı ve Refleksoloji” başlıklı eğitim verildi. Öğrencilerin ağır iştirak gösterdiği workshop eğitimleri ile iştirakçiler için düzenlenen çark platformu büyük beğeni topladı.
İki gün boyunca sürecek olan aktiflikte iştirakçiler mesleklerle ilgili ayrıntılı bilgi alma, meslek planlarını oluşturma, bölgedeki şirketlerle tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik bahislerinde niyetlerini kurum ve kuruluşlarla paylaşma fırsatı yakalayacak.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

20 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 9 milyon doların üzerinde döviz geliri elde edildi

Türkiye’den balık avı döneminde 20 ülkeye yapılan hamsi ihracatından toplam 9 milyon 171 bin 538 dolar döviz girdisi sağlandı. En fazla hamsi ihracatı Belçika’ya, en az hamsi ihracatı ise Irak’a yapıldı.
Türkiye genelinde 1 Eylül 2024-15 Nisan 2025 tarihleri ortasını kapsayan balık avı döneminde 20 ülkeye yapılan hamsi ihracatından toplam 9 milyon 171 bin 538 dolar döviz girdisi elde edildi. Hamsi ihracatında 2 milyon 783 bin 30 dolar ile Belçika birinci sırayı alırken, bu ülkeyi 2 milyon 615 bin 636 dolar ile Fransa, 1 milyon 139 bin 164 dolar ile Almanya izledi. Ülkemizden 20 ülkeye yapılan hamsi ihracatında toplam 2 milyon 606 bin 160 kilogram karşılığı 9 milyon 171 bin 518 dolar girdisi sağlanırken, en fazla ihracat 6 milyon 647 bin 968 dolar ile Samsun’dan yapılırken, en az ihracat ise 414 dolar ile Hatay vilayetinden gerçekleşti. 20 ülkeye yapılan ihracat sayıları şöyle:
"Belçika 2 milyon 783 bin 30 dolar, Fransa 2 milyon 615 bin 636 dolar, Almanya 1 milyon 139 bin 164 dolar, Ukrayna 1 milyon 45 bin 625 dolar, Birleşik Devletler 691 bin 906 dolar, Birleşik Krallık 302 bin 777 dolar, İspanya 192 bin 750 dolar, Hollanda 176 bin 335 dolar, KKTC 60 bin 325 dolar, Birleşik Arap Emirlikleri 34 bin 252 dolar, İsveç 29 bin 843 dolar, Kanada 26 bin 235 dolar, İsviçre 25 bin 839 dolar, Gürcistan 23 bin 393 dolar, Romanya 10 bin 451 dolar, Yunanistan 5 bin 469 dolar, Azerbaycan 5 bin 375 dolar, Dubai 2 bin 689 dolar, Suriye 414 dolar, Irak 30 dolar."
Hamsi ihracatı yapılan vilayetler sıralamasına nazaran ise Samsun 6 milyon 647 bin 968 dolar, İstanbul 1 milyon 186 bin 520 dolar, Trabzon 476 bin 480 dolar, Balıkesir 282 bin 393 dolar, Bursa 217 bin 195 dolar, Adana 214 bin 221 dolar, Ordu 79 bin 843 dolar, İzmir 39 bin 188 dolar, Mersin 10 bin 389 dolar, Tekirdağ 10 bin 264 dolar, Çanakkale 3 bin 900 dolar, Edirne 2 bin 762 dolar, Hatay 414 dolar olmak üzere toplam 13 vilayetten hamsi ihracatı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.