İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 14:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN Çevre Mühendisliği Bölümü’nden önemli

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Mühendislik Fakültesi Etraf Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altın ve Arş. Gör. Bekir Fatih Kahraman’ın buluş sahibi olduğu "Ağır Metal ve Petrol Hidrokarbonların Bir Ortada Bulunduğu Kirlenmiş Alanların Güzelleştirilmesi ve Arıtımı İçin Bir Yöntem" başlıklı proje, patent almaya hak kazandı.
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya layık görülen bu proje vasıtasıyla; ağır metalin sıfır değerlikli demir nanotanecikleri (SDDN) ile hareketsizleştirilmesi (immobilization), biyoelverişliliğinin ve toksik tesirinin azaltılması; takip eden süreçte ise mikrobiyal faaliyeti artırmaya yönelik uygulamalarla (iyileştirici müdahaleler (bio-stimulation) ve özel mikroorganizma çeşitleri ile arıtım (bio-augmentation)) petrol hidrokarbonlarının biyolojik olarak giderimi gerçekleştirilebilecek.
Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet Altın, projenin etrafa hassas ve yenilikçi tahliller sunduğunu belirterek, "Bu tıp sürdürülebilirliği ön plana alan çevreyi muhafazaya yönelik yenilikçi çalışmaların hem akademik topluluk hem de bölümde değerli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Bilimsel araştırmalarımızda bizlere her vakit takviye olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Prof. Dr. Altın ile Arş. Gör. Kahraman’ın patent almaya hak kazandığı proje üzerine açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, akademisyenlerin başarılarından memnuiyet duyduğunu söz etti. Rektör Prof. Dr. Özölçer, "Üniversitemiz bünyesinde yapılan yenilikçi ve yarar odaklı çalışmaların hem akademik dünyada hem de kesimlerde kıymetli bir yer edindiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Mühendislik Fakültemizin bu başarısı, Etraf Mühendisliğinde kıymetli bir katkı sunacaktır. Ayrıyeten, bu cins projelere takviye veren akademik takımımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" biçiminde konuştu.
Bu muvaffakiyet, BEUN’un Etraf Mühendisliği alanında daha fazla yenilikçi ve sürdürülebilir projeye imza atma gayesini pekiştirirken Üniversitenin akademik çalışmalarının ulusal ve milletlerarası toplulukta görünürlüğüne paha katıyor.

Namaz Vakitleri

İmsak04:41
Güneş06:11
Öğle12:56
İkindi16:36
Akşam19:31
Yatsı20:55

Video Haberler

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 09:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yüksel Yıldırım: “Pis ellerinizi Samsunspor’un üzerinden çekin”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, kendilerini hiçbir kulübün ilgilendirmediğini vurgulayarak, "Artık şunu net olarak herkesin bilmesini istiyoruz ve tüm Türkiye’ye bağırarak söylüyoruz, üzerimizde oyun oynamayı, prim yapmayı bırakın ve pis ellerinizi çekin artık" dedi.
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, son periyotta kendileriyle ilgili yapılan açıklamalara reaksiyon gösterdi. Yıldırım, hususla ilgili toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Samsunspor Başkanı ve takımı olarak artık şunu net olarak herkesin bilmesini istiyoruz ve tüm Türkiye’ye bağırarak söylüyoruz, üzerimizde oyun oynamayı, prim yapmayı bırakın ve pis ellerinizi çekin artık. Samsunspor’un Samsunspor’dan öteki gerçek dostu yok. Biz bize yeteriz" tabirlerini kullandı.
Başkan Yıldırım, öteki hiçbir kulüp ya da grubun artık kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, "Bizi bu saatten sonra ne Galatasaray, ne Fenerbahçe ne de öteki hiçbir kulüp yahut kadro ilgilendirmiyor. Bizim aklımızda, beynimizde ve kalbimizde yalnızca tek bir şey var, Samsunspor ve Avrupa’ya gitmek" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

İmsak04:41
Güneş06:11
Öğle12:56
İkindi16:36
Akşam19:31
Yatsı20:55

Video Haberler