blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı

BEUN’da “Bağımlılıkla Mücadele Stratejileri/Ailenin Rolü” paneli

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde, 2025 Aile Yılı kapsamında "Bağımlılıkla Gayret Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı panel düzenlendi.
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen panele BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Senato üyeleri, akademisyenler ve idari işçi ile öğrenciler katıldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yeşilay Derneği iş birliğinde düzenlenen panel, 2025 Aile Yılı kapsamında bağımlılıkla uğraş stratejilerinde ailenin rolü üzerine üç farklı sunumla gerçekleştirildi.
BEUN İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Akar "Ergenlerde Teknoloji Bağımlılığı ve Ailenin Rolü" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dünyada ve Türkiye’de giderek artan teknoloji bağımlılığının çeşitli tür ve görünümlerinden örnekler veren Akar, gerçekleştirilen son çalışmalar ve tutulan istatistikler üzerinden Türkiye’de giderek yükselen teknoloji bağımlılığının aile, akademi ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar gerçekleştirilerek üstesinden gelinmesi, alternatif tahlil yollarının uygulanması konusunda bir gereksinim olduğunu lisana getirdi. Gençlerin toplumsallaşma biçimlerinin toplumsal medya odaklı olmasının, bir yanıyla da asosyalliği beraberinde getirdiğini kelamlarına ekleyen Akar, erken yaştan itibaren teknoloji kullanım pratiklerinin eğitici bir perspektifle aileler tarafından çocuklarına kazandırılması gerektiğini belirterek sunumunu sonlandırdı.
TBM Eğitim Farmatörü Elvan Özdoğan Gürer "Bağımlılık ve Aile" başlıklı sunumunda, gençlerin çeşitli bağımlılık tipleriyle olan alakaları üzerinden buna sebep olan etkenler ve aileye düşen rol üzerine istatistiki bilgiler de kullanarak transferde bulundu. Özdoğan Gürer ayrıyeten toplumsal medya ve internet kullanım pratikleri üzerinden yeni bağımlılık biçimlerinin geliştiğini, bu süreçte ailelere büyük roller düştüğünü söz ederek çeşitli yeni istatistiklerden hareketle Türkiye’deki gençler üzerine gerçekleştirilen çalışmalardan örnekle, bağımlılıkla uğraşta aileye düşen rol ile gerçekleştirilebilecek adımları aktardı.
YEDAM Toplumsal Hizmet Uzmanı Buse Parıltı ise "Yeşilay Danışmanlık Merkezi" üzerine gerçekleştirdiği sunumda Yeşilay’ın faaliyetlerinden ve YEDAM olarak bağımlılık özelinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Bilgilendirici bir sunumda bulunan Parıltı, bağımlılık çeşitleri ve örnekleri üzerinden aileyi merkeze alarak gerçekleştirilebilecek uğraş ve tedbir yollarını aktardı. Işık ayrıyeten gençlere YEDAM’ın faaliyetlerinden bahsederek merkezlerde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ve hobi imkanları ile bağımlılıkla çabada erken teşhis ve tedbirler konusunda faydalanabilecekleri imkanları da tanıttı.
Panel sonunda BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, sunum gerçekleştiren konuklara teşekkür evrakı takdiminde bulundu. Prof. Dr. Servet Karasu "2025 Aile Yılı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmenin yanında çok sayıda yeni aktifliğin de planlamasına çalıştıklarından bahsederek BEUN olarak her alanda gösterilen çalışma ve elde edilen muvaffakiyetlerin yanında Üniversitenin toplumsal sorumluluk ve çıktılar bağlamında da faaliyetler göstermeye gayret gösterdiğini, bugün gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Uğraş Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı ortak iş birliğiyle düzenlenen panelin de bunlardan biri olduğunu söz etti. Giderek tesiri artan çeşitli bağımlılık tipleriyle ilgili olarak bu panelin bilhassa öğrenciler açısından büyük kazanımlar sağlayacağına inandığını kelamlarına ekleyen Prof. Dr. Karasu, etkinliğin düzenlenmesi için dayanak ve teşviklerini sunan başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Yeşilay Derneğine, panelistlere ve tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.
2025 Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Çaba Stratejileri/Ailenin Rolü" başlıklı panel, günün anısına binaen çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Mayıs, 2025 12:55 tarihinde yayınlandı

TESK Genel Başkanı Palandöken’den Vali Yavuz’a Ziyaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK tarafından Karabük’te düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere geldiği kentte, Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Yavuz, esnaf ve sanatkarların  ekonomideki önemli rolüne dikkat çekerek, Karabük’te esnafa yönelik her türlü desteğin sürdürüleceğini ifade etti. Vali Yavuz, “Esnaf ve sanatkarlarımız, hem ekonomik hem de sosyal yapının temel taşlarıdır. Her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, Karabük’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirperverliği için Vali Yavuz’a teşekkür etti. Palandöken,

Karabük’te esnafın gelişimine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarete, TESK Genel Başkan Yardımcıları Adlıhan Dere ve Halil İbrahim Balcı, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Sebzeciler Balıkçılar Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz, Eskipazar Esnaf Odası Başkanı Aydın Gündüz, Yenice Şoförler Odası Başkanı Hasan Çakıl ve Karabük Esnaf Odaları Birlik Genel Sekreteri Hasan Şahin de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin