İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 09:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN’da otizmli bireylerin yetenekleri unutulmaz anlar yaşattı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen otizmli bireylerin yeteneklerini sergilediği birbirinden farklı şovlar, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen program, otizmli çocukların yeteneklerini sergilediği ve toplumun bu mevzuda bilinçlendirildiği değerli bir buluşma noktasına sahne oldu.
BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen aktifliğe; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, BEUN Senato Üyeleri, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Arife Dereli akademik ve idari işçi, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Arife Dereli, Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanan bu özel günün, toplumsal manada çok büyük bir kıymete sahip olduğunu belirtti. Dereli ayrıyeten, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin toplumsal yaşama katılma, profesyonellerden eğitim alarak toplumsal faaliyetlerini geliştirebilmelerinin epey kayda bedel bir değere sahip olduğunu söz etti. Lider Dereli bununla birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mesken sahipliğinde ve tekrar BEUN, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneği iş birliğinde düzenlenen böylesine manalı aktifliğin yalnızca Zonguldak’ta değil tüm Türkiye’de farkındalık oluşturmasını ümit ettikleri değerli bir faaliyet olduğunun altını çizdi. Dünya Otizm Farkındalık günü münasebetiyle düzenlenen bu manalı aktifliğin, otizmli bireyler ve onların ailelerine yönelik özel bir mana söz ettiğini kelamlarına ekleyen Lider Arife Dereli, aktifliğin kazanımlarının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Etkinliğin düzenlenmesinde pahalı takviyelerinden ötürü başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere aktifliğin konut sahipliğini yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğüne Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneğine, aktifliğe iştirak sağlayarak bizlerle bir ortada olan herkese ve natürel ki değerli çocuklarımız ile ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.
Açılış konuşmalarının akabinde başlayan aktiflikte otizmli çocukların sahne aldığı şovlar, izleyenlerden büyük alkış topladı. Halk Oyunları Eğitmeni Güler Kapusuz Yılmaz, Direktör Yahya Kasım Fırtına ve Özel Eğitim Öğretmeni Serdar Gedik’in idaresinde hazırlanan şovlarda "Otizmli Çocuklar Dans Gösterisi" ile "Engelsiz Anneler Halk Oyunu Gösterisi" üzere performansların yanı sıra "Keloğlan ve Ay Kız", "Acil Servis", "Pazarlamacı Çocuk" skeçleri ile "8. Sınıflar Çıldırıyor" ve "Çekirdekçi" isimli tiyatro oyunları sergilendi. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan şovlar, otizmli çocukların sahneye çıktığı ve büyük muvaffakiyetle icra ettikleri manalı performanslar olduğu kadar yeteneklerinin ve potansiyellerinin toplumla buluştuğu özel bir platform olarak da dikkat çekti. Aktiflik boyunca ortaya konan performanslar yoluyla otizmli bireylere yönelik farkındalığın artırılması ve toplumsal entegrasyonun güçlendirilmesi iletisi verildi.
Etkinliğin sonunda; ÜNİDES kapsamında takviye almaya hak kazanan BEUN Psikoloji ve Hayat Topluluğunun Otizm Spektrum Bozukluğu (Osb) Farkındalık Projesinin uyumundan sorumlu olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Kısmı 2. sınıf öğrencisi Sudenaz Soyutemizler, gerçekleştirilen aktifliklerin kıymetini tabir eden bir konuşma gerçekleştirdi. Aktifliklerin düzenlenme kademesinde otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte yer alarak tanımı mümkün olmayan hisler yaşadığını söz eden Soyutemizler, "Otizmli çocuklarla vakit geçirmek, onların dünyasını daha yakından tanımamı sağladı. Bazen sözcüklere bile muhtaçlık duymadan kurduğumuz bağlar, küçük ancak manalı ilerlemelere şahit olmak benim için çok değerliydi. Onların memnunluğunu paylaşmak, bana apayrı bir bakış açısı kazandırdı." kelamlarını söz ederek, aktiflikte emeği geçen herkese teşekkür edip kelamlarını tamamladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen ve yer yer his dolu anlara sahne olarak büyük beğeni toplayan program, otizmli çocuklar ve ailelerinin iştirakiyle çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 10:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN Aşçılık Programı öğrencileri gönül sofrası kurdu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, depremzede vatandaşlara dayanak olmak hedefiyle İskenderun’da kurulan Gönül Mutfağı’nda hizmet verdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarının akabinde bölgede devam eden gereksinimlere cevap vermek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek gayesiyle takviye faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, sarsıntının tesirlerinin en ağır hissedildiği bölgelerden biri olan İskenderun’da kurulan "Gönül Mutfağı"nda, BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri istekli olarak misyon aldılar.
Ramazan ayı münasebetiyle; Kerem Çuhadar, Sema Can Erdal, Caner Güneş, Ensar Mert, Mustafa Cinkılıç, Seray Uçar, Eren Kuyucu, Merdiye Önal, Sena Memnun ve Tilbe Şengül’den oluşan istekli 10 BEUN öğrencisi, iftar ve sahur için günlük 19 bin porsiyon yemek hazırlayarak depremzedelere dayanak verdi. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’nın da desteklediği "Gönül Mutfağı" etkinliğinde BEUN öğrencileri ayrıyeten taşınabilir fırında günlük 5 bin adet ekmek üretimine de katkı sağladı.
Bu manalı toplumsal sorumluluk projesine katkı sağlayan BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri başta olmak üzere depremzede vatandaşlarımız için seferber olan tüm öğrencilere teşekkürlerini sunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak akademik ve bilimsel faaliyetlerimizin yanında her vakit tekrarladığımız üzere toplumsal çıktılara, toplumsal sorumluluk projelerine ve akademik üretim faaliyetlerinin toplum nazarında karşılık bulması amacıyla ortaya konan çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyoruz. Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Zelzeleleri sonucunda ne yazık ki çok sayıda vatandaşımızı, evlatlarımızı, öğrencilerimizi kaybetmenin derin hüznünü yaşamaya devam ediyoruz. Gönül Mutfağı aktifliğine istekli olarak katılan Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimiz ise bu yaraları sarmak, toplumsal felaket karşısında dayanışma, yardımseverlik ve sevgi tohumlarını filizlendirebilmek için binlerce vatandaşımıza hizmet ettiler. Bu örnek davranışları hasebiyle öğrencilerimizi, onları yetiştiren akademisyenlerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyor, her birine teşekkürlerimi sunuyorum. BEUN olarak ebediyen toplumsal sorumluluk projelerine ve toplumsal sorumluluk çalışmalarına katkı sunarak gelişmemizi sürdüreceğiz." sözlerinde bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.