Anadolu Ajansı tarafından
12 Aralık, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Biletbayisi.com, yılbaşı döneminde uçak bileti satışlarında yüzde 25’lik artış gözlemledi

İSTANBUL (AA) - Biletbayisi.com, yılbaşı tatili dolayısıyla gerçekleşen uçak biletleri satışlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25'lik artış gözlemledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024'ün pazartesi gününe denk gelmesi, tatilcilerin 3 günlük bir "kaçamak" için fırsat arayışını hızlandırdı. Yurt içi ve yurt dışında popüler destinasyonlara yönelik taleplerde dikkati çeken bir artış yaşanıyor.

Yeni yıla az bir süre kalırken, geçen seneye kıyasla Biletbayisi.com üzerinden gerçekleşen uçak biletleri satışlarında yüzde 25'lik artış gözlemlendi. Bu artış, tatilseverlerin yılbaşı tatili için özel planlar yapmaya daha fazla eğilim gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Yılbaşı tatilinde Türkiye'nin farklı bölgelerine yönelik talepler öne çıkıyor. Sıcak ve soğuk hava alternatifleri sunan destinasyonlar arasında Antalya, Kapadokya ve Uludağ gibi popüler bölgeler yer alıyor. Güneşli sahillerden karlı dağlara kadar geniş bir yelpaze, tatilcilerin tercihlerine hitap ediyor.

Biletbayisi.com'un web ve mobil uygulama istatistikleri, 2023 yılının son haftasındaki kullanıcı tercihlerini detaylı bir şekilde yansıtıyor.

Yurt içinde, İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kayseri yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında yer aldı.

Yurt dışında ise Paris, New York, Barselona, Dubai ve Roma'da talep yoğunluğu dikkati çekiyor.

Yıl sonu haftasında en ekonomik yurt içi uçak bileti satışı, "İstanbul İzmir Uçak Bileti" kategorisinde 519 TL'den gerçekleşti. Öte yandan, en yüksek fiyatlı yurt içi uçuş "Trabzon Erzurum Uçak Bileti "satışıyla, 4 kişilik aile için 59 bin 870 TL'den alıcı buldu.

Yurt dışında ise en uygun uçuş seçeneği "İstanbul Paris Uçak Bileti" kategorisinde 479 TL'den, en pahalı yurt dışı uçuş "Kayseri New York Uçak Bileti" kategorisinde, 2 kişilik bilet fiyatıyla 105 bin 780 TL'den satın alındı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 22:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’da 5 orman işçisine karavan verildi

Bartın’da 5 orman personeline güneş gücü üretebilen karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar merasimle sahiplerine teslim edildi.
Bartın’ın Ulus ilçesinde Orman İşletme binasının bahçesinde gerçekleştirilen merasimle, Orköy Projesi takviyesi ile müracaatta bulunan 5 orman köylüsüne güneş gücü üretebilen çekme karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar ile 8 emekçiye traktör, 3 emekçiye ise çekme vinç ikram edildi.
Teslim merasimine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Tekin, il ve ilçe protokolü ile hak sahibi orman köylüleri katıldı. Merasimle teslim edilen karavanları inceleyen Vali Arslan, traktörlerden birinin şoför koltuğuna oturarak test etti.
Traktörleri teslim alan orman personelleri programın bitiminde, ilçede çeşit attı.
Karavan, traktör ve vinçlerin orman envalinin üretim ve nakliyesinde çalışan emekçilerin çalışma kaidelerini kolaylaştırmak ve ailelerin ormanlarda daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi hedefiyle verildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.