Bilgisayar Üzerinden IELTS Artık Karabük’te

Bilgisayar Üzerinden IELTS Artık Karabük’te

Yayın: 07.11.2019 21:58
Paylaş:
A+ A-

British Council’ın kağıt ve kalem ile gerçekleştirdiği iş, eğitim ve göçmenlik konusunda dünyanın en bilinen Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı (IELTS), bilgisayar seçeneğiyle Karabük’te gerçekleştirilecek.

Kağıt ve kalem ile girilen Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı’na alternatif olarak geliştirilen bilgisayar üzerinden IELTS, British Council ile Karabük’te gerçekleştiriliyor. İlki 13 Kasım tarihinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunda sabah, öğlen ve akşam üstü olmak üzere gerçekleştirilecek bilgisayar üzerinden IELTS sınavı için kayıtlar, British Council web sitesi üzerinden yapılıyor.

Karadeniz bölgesinde ilk defa British Council tarafından sunulan bilgisayar üzerinden IELTS sınavı, ayrıca Türkiye’de Atatürk Üniversitesinden sonra Karabük Üniversitesinde de uygulanacak.

IELTS daha fazla sınav tarihi, daha fazla sınav lokasyonu ve sınav sonucunu daha hızlı öğrenebilme seçeneği sunuyor. Katılımcılar, bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen IELTS sınavı sayesinde artık kendilerine en uygun sınav yöntemini ve sınav tarihini seçebiliyor ve sınav sonuçlarını, sınavın tamamlanmasının ardından, 5-7 iş günü içinde çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bilgisayar üzerinden IELTS sınavında kişiye özel sunulan kulaklıklar, aynı zamanda katılımcılara daha odaklı ve rahat dinleme avantajı sunuyor.

Haftanın 7 günü, sabah-öğle ve akşamüstü seansları
Bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek IELTS, kağıt ve kalem ile girilen IELTS sınavının yerini almamakla birlikte, daha fazla sınav tarihi ve sonuçların ulaştırılması anlamında daha geniş seçenek sunuyor. Karabük’te, talep doğrultusunda haftanın yedi günü, sabah-öğle ve akşamüstü olmak üzere üç seans olarak gerçekleştirilecek bilgisayar üzerinden IELTS sınavına, aynı zamanda hafta sonunda da girilebiliyor. Sınav içeriği, yapısı ve sınav süreleri her iki seçenekte de aynı. Bilgisayar üzerinden IELTS sınavına girmeyi tercih edenler “dinleme”, “okuma” ve “yazma” bölümlerini bilgisayar kullanarak tamamlamakta. “Dinleme” kısmı, kişiye özel sağlanan kulaklık sayesinde avantaj sunuyor. “Konuşma” sınavı ise konuşma becerilerinin daha iyi değerlendirilebilmesi için yüz yüze yapılmaya devam edilmekte. Katılımcılar, girdikleri IELTS sınavının kağıt ve kalem ile ya da bilgisayar üzerinden yapıldığından bağımsız olarak, aynı güvenilir İngilizce sınavına girdiklerinden emin olabilirler.

İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı
Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı’nda katılımcıların dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileri ölçülürken, tüm sınav puanlamaları, 1 (aday dili kullanamıyor) ile 9 (uzman kullanıcı) arasında puanların yer aldığı bir ölçekle değerlendiriliyor. IELTS, akademik ve genel amaçlara hizmet eden iki farklı sınav seçeneği sunarken, IELTS akademik, bir yüksek öğrenim ortamında ihtiyaç duyulan İngilizce yeterliliğini ölçüyor. Katılımcılara, çalışma alanlarından bağımsız olarak sorular ve metinler verilirken, IELTS Genel Eğitim sınavı ise, gündelik hayat içerisinde kullanılan İngilizce yeterliliğini ölçüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ İle Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Yayın: 08.05.2024 10:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen “1 st Forum of Rektors from World Universities of Applied Sciences”ta (1. Dünya Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri Rektörleri Forumu) Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen “1 st Forum of Rektors from World Universities of Applied Sciences”na Karabük Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve KABÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu’nun yanı sıra Almanya, Litvanya, Estonya, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Hindistan ve Türkiye’den çeşitli üniversitelerin rektörleri, uygulamalı bilimler alanında akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.Toplantıda Solmaz, Karabük Üniversitesinin Uygulamalı Bilimler alanındaki faaliyetleri ve uluslararasılaşma politikası hakkında bilgiler verdi.Ayrıca Türkiye’de ilk kez 2-3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ve dünyanın ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest hakkında bilgi paylaştı. Özbekistan devlet televizyonu ile de röportaj gerçekleştiren Solmaz, Karabük Üniversitesi ile Özbekistan üniversiteleri arasındaki iş birlikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı ve diğer üniversitelerle iş birliği imkanları değerlendirildi.Menemencioğlu ise Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin eğiticilere ve öğrencilere yönelik olarak açtığı kurslar hakkında bilgi vererek ileriye yönelik kurslarla ilgili temaslarda bulundu.