“Bilişim dünyasının kalbi Karabük’te atacak”

“Bilişim dünyasının kalbi Karabük’te atacak”

Yayın: 19.01.2018 21:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi bu yıl 20.’si düzenlenen Türkiye’nin en önemli bilişim organizasyonu olan ‘Akademik Bilişim Konferansına’ ev sahipliği yapıyor. Her yıl Anadolu’da farklı bir üniversitede düzenlenen bilişim konferansı 27 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında Karabük Üniversitesinde düzenlenecek.

Bilişim alanındaki en önemli organizasyonlardan biri olan Akademik Bilişim Konferansına, ülkemizin çeşitli yerlerinden akademisyenler, kamu kurum teknik personeli ve yöneticileri, bilişim firmaları, öğrenciler ve bilişime ilgi duyan birçok ziyaretçinin katılması bekleniyor.

“5 bin ile 10 arasında ziyaretçi bekliyoruz”

Akademik Bilişim Konferansı hakkında açıklamalarda bulunan Akademik Bilişim Yerel Düzenleme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Ortakçı,” Bilişim alanındaki yeni teknolojilerin tanıtıldığı ve çeşitli değerlendirmelerin yapıldığı bu süreçte şehrimize 5 bin ile 10 bin arasında ziyaretçi bekliyoruz. Şehrimizin hem İstanbul hem de Ankara’ya yakın olması ziyaretçi sayısını daha arttıracaktır.” diye konuştu.

“28 Ocak’ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de gelecek”

Programının müsait olması durumunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de 28 Ocak’ta etkinliğe katılacağı bilgisini veren Ortakçı, ”Ayrıca 31 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında Üniversitemizin Mühendislik Fakültesinin fuaye alanında bir bilişim fuarı da düzenlenecek ve bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen bilişim firmaları ürünlerini tanıtacaklardır. Organizasyonumuzun ortakları TÜBİTAK-ULAKBİM ve İnternet Teknolojileri Derneğidir. Ana sponsorumuz ise dünyanın bilişim alanındaki en önemli markalarından biri olan CISCO’dur. Kısacası bilişim dünyasının kalbi bu tarihte Karabük’te atacak. ” şeklinde konuştu.

Akademik Bilişim Konferansının ekonomik anlamda Karabük’e yapacağı katkılara da değinen Ortakçı, bu tarihlerde Safranbolu’daki otel ve konaklarda konaklama taleplerinin artacağını, restoran ve kafelerde ciddi manada hareketlilik yaşanacağını ve ulaşım taleplerinin ciddi oranda artacağını düşündüklerini ifade etti.

Gerçekleştirilecek etkinliğin Karabük’ün Türkiye’deki tanınırlık oranına ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirten Ortakçı, “Ziyaretçilerin çoğu ilk defa Karabük’e gelecekler. Her bir ziyaretçinin 10 kişiye Karabük izlenimlerini anlattığını düşünürsek 100 bin kişiye ulaşacak bir reklamdan bahsediyoruz. Zaten ilimizde Safranbolu gibi bir tarihi markaya sahibiz. Biz bu tarihi markanın farklı kişiler tarafından da görülüp gezilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Yasin Ortakçı açıklamalarını şöyle noktaladı:” Organizasyonun hazırlanmasında beraber çalıştığımız akademisyen arkadaşlarım Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çelik’e, Doç. Dr. Oğuz Fındık’a, organizasyonda bize yardımcı olan bütün mesai arkadaşlarıma, yöneticilerimize ve organizasyonun Karabük Üniversitesinde yapılması için hiçbir desteği esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a çok teşekkür ederim.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.