BİR KEDİ HİKÂYESİ

BİR KEDİ HİKÂYESİ

Yayın: 30.07.2023 13:18 |Güncelleme: 03.01.2024 14:32
Paylaş:
A+ A-

Ben küçük, şirin mi şirin isimsiz bir kedi yavrusuyum. Hava çok sıcak olduğu için sabahları ve akşamları dolaşıyorum özellikle yiyecek bulabileceğim yerleri. Geçen gün iki insana rast geldim, oranın en büyük parklarından birinde. Birinin halinden, tavrından ve sakallarından şair olduğu bariz anlaşılıyordu. Diğeri de onun yakın arkadaşlarından biri olmalıydı. İsimlerini sormadım. Zaten sorsam da anlamazlardı, değil mi?

Aralarından şair kılıklı olanla frekanslarımız uyuşmuş olmalı ki; yere çöküp kafamı eliyle tutarak sevmeye başladı. Tabii sevimli olmasaydım yine de beni sever miydi, onu düşündüm bir an.

Her halinden şiir akan uzun adamın arkasından süzülerek gitmeye karar verdim “nankör” lakaplı bir kedi olsam da. Lakin şair görünümlü adamdan zarar gelmezdi. Belki de beni daha çok severdi. Kim bilir belki de arkadaş olur, her gün görüşürdük. “Kedi duası” işte. Dost bulmayı niyaz edip ümitle bekleyerek öylece geziniyordum.

Şairin arkadaşı bana pek bir sıcaklık göstermese de, ben yine de onları takipte karar kılarak, bazen etraflarında bazen de bacakları arasında dolaşarak sevimlilik göstergeleri sergiliyordum.

İnsan arkadaşlarım iş güç meselelerinden konuşarak yavaş adımlarla yürüyorlardı. Öylece 200-300 metre kadar parkın çevresinin yarısını dolaşmıştık ki parktan yine içeri girdik. Lakin karşılarına başka adamlar çıkana dek peşlerindeydim.

Onlar da üç kişiydiler ve bizim tayfayla tanışık olduklarını anlamam çok zaman almadı. Ufak hoş beş muhabbetten sonra üç arkadaşım daha olmuştu. Onlardan biri de beni çok sevimli bulmuş olacak ki hemen kucağına alıp seviverdi. Sezgilerim bana bu adamın da “ıslak bakışlı” bir şair yürek olduğunu söylüyordu. Adına: “İbrahim” diyorlardı.

İbrahim’in Sofrasının pek bereketli olduğunu duymuştum söylentilerden. Acaba bu İbrahim de öyle miydi? Hemen çıkınından bir sofra çıktı ve bana rızık olarak ikram edildi.

Normalde “Şiir karın doyurmaz” derlerdi, duymuştum; ama bu akşam “birkaç şair yürek” karnımı doyurmama vesile olmuştu. Bunu yaşadım.

Şimdi, siz de şu kavurucu sıcaklarda, kapınızın ya da camınızın önüne az da olsa, bir yudum su ve birkaç lokma yiyecek koyarsanız, belki de bu sabah ya da akşam da sizinle görüşmek nasip olur.

İmza:

Küçük, şirin, isimsiz bir kedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de 11 suçtan aranan hükümlü mutfak tezgahının altındaki gizli bölmede yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'de, 11 suçtan 19 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, mutfak tezgahının altından girilen gizli bölmede yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Pazar ilçesinde “kullanmak için uyuşturucu bulundurmak, satın almak, yasa dışı kenevir ekimi” ile ilgili çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda “görevini yaptırmamak için direnme, kasten yaralama, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma ve bulundurma, silahla tehdit, ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurmak” başta olmak üzere hakkında 11 suçtan toplam 19 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.G'nin (46) şüpheli olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri, 4 yıldır aranan C.G'nin (46) yakalanması için çalışma başlattı.

Pazar'a bağlı Yemişli köyünde belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, C.G'yi mutfak tezgahının altından girilen gizli bölmede yakaladı.

C.G, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.