BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ.

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ.

Yayın: 12.05.2023 15:02 |Güncelleme: 21.09.2023 14:50
Paylaş:
A+ A-

Bir varmış bir yokmuş. Herşeyin  bir var bir yok olduğu,  kitapta bile  yazarmış. İnsanlar kitabı okuyup, okuduklarını onaylar, şüphe de etmezlermiş. Doğrusu buymuş çünki.

Birgün bir can daha gelmiş yeryüzüne. Epey  badireli olmuş bu geliş, ama olsunmuş. Gelen cana herşey değermiş. Gördüğü ilk anda, annenin ruhundan sonsuz bir sevgi akmış bebeğe. Gelen cana Canan demiş. Sevgiliymiş gerçekten de.. Çok geçmemiş birşeyler ters gitmeye başlamış.  Minik Gelen hastalanmış. Kendini sebep görmüş anne, koruyamadığına inanmış. Geleni geldiği yere geri göndermek istemiş. Yine aynı bedende, birlikte olmakmış emeli. Böyle hissettiği günlerin birinde, küçük bir ağaç fidanı çıkmış önüne. Öyle küçükmüş ki, fidandan ziyade Filiz denebilirmiş ona. Üzülme demiş Filiz, sen sebep değilsin,  kaderiniz bu. İkinizin de tekamülü için, olan, olması gereken sadece.

Kocaman yıllar almış iyileşmesi. İyileşmeye çalışırken minik beden, bütün zamanı kıyılarda geçmiş. Ölümle yaşamın birleştiği ince ve keskin kıyıda. Bir adım O TARAF, bir adım BU TARAF’ın’ olduğu yermiş artık onun mekanı. Anne Geleni sıkı sıkı tutmuş, fakat bunun yeterli olmadığını o da biliyormuş. Çok yalvarmış Rabbine ; onu BU TARAF ta  allıkoysun diye. Bildiği bilmediği tüm  dualar dilindeymiş artık.

İyileşmesi için, hekimlere götürmüş Geleni. Her gittiği doktor bir başkasını önermiş. Bir ona bir öbürüne derken, birlikte pinpon olmuşlar. Pinponluk Geleni tehlikeye atmak demekmiş.  Vazgeçmiş anne, bildiğince ilerlemiş kendi yolunda, ama bildiği birşey de yokmuş.  Bildiklerinin hepsi bilmediğine dönüşmüş.  Onların yolları karanlıkmış, önlerini görmeleri mümkün değilmiş.

Minik Geleni bir koluna almış anne, diğerini  boşluğa uzatmış.Böyle yürümüş, burnunun dibini görmeden. Ne ki, ilerlemek herzaman mümkün olmamış, hatta çoğunluk iki adım öne bir adım geriye gitmek lazım gelmiş. Zormuş yani, yorucu ve yıpratıcı, taşlı topraklı çukurlu tümsekli dik bir yolmuş onlarınki. Çok düşmüş,  çok kalkmış anne. Böyle zamanlarda,  çoğunluk Gelen de  kolundan düşer, O TARAF’a yönelirmiş. O TARAF’tan Geleni alıp, her defasında annenin koluna  YARDIM EDEN  koyarmış. Düşmekten yara bere içindeymiş annenin   heryanı fakat gizlemeliymiş onları da. Kimse yaralarını görmemeliymiş, ins yaraları kanatmayı, üstüne oklar fırlatıp oradan vurmayı severmiş.

Yorgunluktan bitapken, önüne bir ateş böceği çıkmış . Artık önünü az buçuk görebiliyormuş. Üstelik bu ateş böceğinin ELİ AÇIK, çok CÖMERT’miş. Gel seni birisine götüreceğim demiş, elinden tutmuş annenin. Birlikte uçup AY’a gitmişler.  AY Gelene  dokunurken, anneye gülümsemiş. Aferin demiş, onu güzel büyütmüşsün. Şaşırmış anne, daha önce kimse ona böyle şeyler söylememiş. Hatta Gelen hasta diye, kimileri onu beceriksizlikle suçlarken, kimisi de herşeyi fazla abarttığını söyler, hassasiyetine sinir olurmuş. Bazıları, Geleni herşeyin  önüne aldığı için, bazılarıysa  kadere engel olamadığı için  suçlarmış. Tüm olan bitenin suçlusu oymuş. Söylenenleri ve de söylenemeyenleri duyar ama  aldırmazmış anne. O çok önceden geçmiş, yolun o kısmını. Şimdi artık kalbinin  derinlerinden biliyormuş ;  Yaradanın en değerli armağanıymış Gelen. Ayın yüzü öyle aydınlık ve umutluymuş ki, annenin gönlünü büyük bir  huzur kaplamış. AY annenin boş olan eline NUR’unu koymuş. Elinde parlayan AY’ın NUR”uyla, artık herşey daha kolaymış .  Dik yokuşlu yol aydınlanmış. Yol değişmese de, onu görebiliyor olmak büyük lütufmuş. Artık çukurlara düşmek, tümseklere kapaklanmak yokmuş !

Yinede hayatın badireleri bitmezmiş, bitmemiş de. Ne yapsa ne etse, O TARAF, Gelenin  dibinden ayrılmıyormuş. YARDIM EDEN bırakmamış onları, ihtiyaçları olduğunda yanlarında olmuş,  gece ve gündüz. Gelen büyümüş, annenin kolundan aşağıya inse de, annenin bir eli hep üstünde olmalıymış.

Günler günleri kovalamış. Zaman böyle akarken, ansızın kötü bir sürpriz olmuş. Bir kez daha yolları kararmış, ışıkları her nedense  sönmüş..Annenin elindeki NUR yok olmuş.Öyle alışmış ki yolunu görerek yürümeye ; karanlık günlerinde, karanlıkla baş etmek için geliştirdiği teknikleri unutmuş anne. Üstelik şimdiki karanlığı Gelende fark ediyor, korkuyormuş. Anne demirden ayakkabılar giymiş ayaklarına. Işık  için, heryere heryere gitmiş. Çalmadık  kapı bırakmamış, fakat bütün kapıların ardı da  karanlıkmış. Derde derman neymiş, öğrenmek için okumuş anne . Okumuş okumuş okumuş bulamamış. Çaresizlik hissetse de, çaresizlik diye birşey yokmuş,  Allah varmış.

Bir zaman sonra, karanlıkta  Gelenle  yol almaya çalışırken, simsiyah gökyüzünde bulutların arasından cılız bir ışık  sızıntısı belirmiş. Kanatlanıp  bulutların ardına uçmuşlar.. İlerledikçe  büyüyen ışığın,  derdine derman

olduğunu sezmiş anne. Sonunda, kocaman bir dolunAY çıkmış ortaya. Bu AY,  önceki tanıdık bildik AY’dan  farklıymış. KOR’dan bir alevmiş ışığı, ruhu da aydınlatan. Bir kez daha ışımış  yolları. Tümsek, çukur, taştan oluşmuş hayaletler görünür olup gerçek cismine kavuşmuş.  Gelen rahatlamış, sakinleşmiş, artık gördükleriyle mutlu olabiliyormuş. Görmek  ne çok, ne çok önemliymiş.Çok şükürmüş.

Annenin yolculuğunda,  Geleni  tedavi eden ; YARDIM EDEN olan,  Memleket Partisi milletvekili, çocuk doktoru Hüseyin Avni Aksoy’a, ateş böceği Fizyoterapist Semiha Ural Çavdar’a, AY ın verdiği NUR olan, Bodrum Acıbadem Tıp Merkezinde,  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktoru Aynur Metin Göksel’e, tekrar kararan  yolu  aydınlatan, Ankara Memorial Hastanesi göz hekimi Prof.Dr. Mustafa Koray Gümüş’e kalpten teşekkür ederken, önümüzdeki pazar günü için tüm annelere ve Gelenlerine sağlıklar diliyorum.

Not: 13 Mayıs cumartesi günü  saat 10 da star TV, Burcu ile Hafta Sonu programı ; Prof.Dr. Mustafa  Koray Gümüş tarafından, göz sağlığımız ile ilgili güncel bilgileri bizlerle paylaşacak. Hepimize iyi seyirler.

Sevgilerimle,

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.