Bodrum Loft, Tatler Gezi Rehberi’nin “Dünya’nın En İyi 101 Oteli” listesine girdi

Bodrum Loft, Tatler Gezi Rehberi’nin “Dünya’nın En İyi 101 Oteli” listesine girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.01.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akfen Grubu'nun yatırımı olan Bodrum Loft tatil köyü, seyahat yayınlarından Tatler Seyahat Rehberi'ne girdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bodrum'un Demirbükü Koyu'nda yer alan, doğaya saygılı modern mimarisi, ambiyansı ve restoranlarıyla kısa zamanda Bodrum'un önemli otelleri arasına giren Bodrum Loft tatil köyü, dünya çapında önemli bir başarıya imza attı.

Bodrum Loft, dünyanın saygın seyahat yayınlarından Tatler Seyahat Rehberi'nde, “Dünya’nın En İyi 101 Oteli – 2024” listesinde yer almayı başardı.

Tatler tarafından, her yıl seçkin ve yüksek kaliteli otelleri onurlandırmak için hazırlanan listenin açıklamasında Bodrum Loft'un konumu, hizmet kalitesi ve konaklama deneyimi ile tavsiyeyi hak ettiğine yer verildi.

Bodrum Loft'un listede yer alması Türkiye'nin turizmdeki önemli markası Bodrum'un dünyadaki turizm cazibesini de güçlendiriyor.

– “Sandal, çam, zeytin ve narenciye ağaçlarıyla kaplı bir tepeye taşınmış bir köy gibi hissettiren bir otel”

Açıklamada Bodrum Loft hakkında Tatler Seyahat Rehberi'ndeki yazıya yer verildi. Söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Sandal, çam, zeytin ve narenciye ağaçlarıyla kaplı bir tepeye taşınmış bir köy gibi hissettiren bir otel düşünün, elbette geceleri ağaçları peri ışıklarıyla aydınlatılan bir köy. Bu huzurlu sığınak, çoğunlukla tek katlı villalardan oluşuyor ve minimalist bir havası var. Ve iki yerleşik restorandan sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde: Ege yemekleri sunan Loft Elia (domates salatası ve levrek inanılmaz) ve Boğaziçi'nden esinlenen süper şık Paper Moon.

Otelin bulunduğu dik yamaçtan, sevimli sürücülerle dolu buggyler sizi villanızdan denize götürüyor, burada güneşlenme yatakları ve şemsiyeleri olan ahşap güverte, suya inen basamaklar, geçen yatların manzaraları ve buz kovalarında içecekler bulunuyor. Hem rahat hem de mükemmeliyetçi olan bu yer, ev yapımı pizzadan ve pastaneden, sayısız yıldız seyretme noktasına aile dostu bir Türk lezzeti sunuyor.”

Dünyanın birçok ülkesinden tatilcilerin tercih ettiği Bodrum Loft, açıldığı günden bu yana dünya çapında yayın yapan birçok prestijli dergi ve gazetenin listelerinde kendisine yer buldu. The Times, Tatler, Vanity Fair, Conde Nast Traveller, Time, The Telegraph, Forbes gibi yayınlar bunlardan bazıları.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu portreler poşet ve atıklardan yapıldı

Yayın: 08.05.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

“Sürdürülebilir Sanat” sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın izleyenleri tüketim kavramı üzerinde düşünmeye davet ettiği sergide, elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak gibi atıklar kullanılarak hazırlanan 8 portre yer alıyor.

Görsel sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık ürün ve objeleri sanat eserine dönüştürdüğü çalışmalarından hazırlanan “Sürdürülebilir Sanat” sergisi ziyarete açıldı.

Sergi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin fuaye alanında sanatseverlerle buluştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD 34. yıl dönümü haftası etkinlikleri kapsamında serginin hayata geçirildiğini söyledi.

MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nin 9 Mayıs’ta düzenlenecek programda sahiplerini bulacağını aktaran Asmalı, “Bu kapsamda, ‘Bir dizi sanatsal faaliyet yapalım.’ dedik ve bugün burada sürdürülebilirlik başlığı altında Deniz Sağdıç Hanımefendinin endüstriyel atıklardan oluşan ürünlerini sergiledik.” dedi.

Eserlerin büyük bir beğeniyle izlendiğini dile getiren Asmalı, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik önemli bir kavram. Öncelikle bizim nesillerimize, çevreye karşı bir yükümlülüğümüz var. Bir emanet gözüyle bakıyoruz. Nasıl evlatlarımız, ailemiz bize birer emanetse doğamız, çevremiz, bütün canlılar da bize emanettir. Dolayısıyla bu emanete hep birlikte sahip çıkmak için bir farkındalık oluşturalım istedik. Sergi de bu amaca hizmet ediyor.”

“Sürdürülebilirlik politikalarının desteklenmesi heyecan verici”

Sanatçı Deniz Sağdıç ise yurt içi ve dışında yüzden fazla sergiye katıldığını söyledi.

Sosyal sorumluluk ve sosyal farkındalık projeleri yürüttüğünü dile getiren Sağdıç, sanat evine gelen misafirlerine sürdürülebilirlikle ileri ve geri dönüşümü anlatmaya çalıştığının altını çizdi.

Sağdıç, MÜSİAD’ın çok fazla üreticinin üyesi olduğu, üretime yön veren markaların bulunduğu çok özel bir kurum olduğunu vurgulayarak, “Bütün üreticilerin aslında kendi içinde sürdürülebilirlik politikalarını desteklemesi, kendi ürünlerinden artakalan atıkların dahi sanat eserine dönüşebileceğini söylemeleri, benim için çok heyecan verici.” şeklinde konuştu.

Serginin üreticilerin defolu ürünlerinin atık denilen ürünlerle birleştirildiği bir hikayesi olduğunu sözlerine ekleyen sanatçı, MÜSİAD ile kaliteli üretim ve sürdürülebilirliğin yanı sıra farkındalık oluşturacak projelere imza atmayı amaçladıklarını kaydetti.

İzleyenleri “tüketim” kavramı üzerinde yeniden düşünmeye davet eden sergide, sanatçının elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak atıkları gibi 30’dan fazla atık türünü kullandığı 8 eseri görülebiliyor.

Sergide yer alan portreler tüketimin tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna dikkati çekiyor.

Doğa dostu sürdürülebilir fikirlere ilham veren ve sanatın sürdürülebilirliğine vurgu yapan sergi, 10 Mayıs’a kadar görülebilecek.