Bolu’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yağmur altında yapılan yürüyüş ve çekilen halaylarla kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. İzzet Baysal Anıtı önünde bir araya gelen siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Kent Meydanı’na yürüdü. Yağmura rağmen İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyen kalabalık, slogan ve ıslıklar attı. Vatandaşlar, meydana polis ekipleri tarafından yapılan üst aramasından sonra girdi. Meydanda toplanan kalabalık, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarının ardından müzikler eşliğinde halay çekti. Etkinlik, çekilen halayın ardından son buldu.


Bolu’da 1 Mayıs yağmur altında halaylarla kutlandı
İl Özel İdare’den köylere kesintisiz atık toplama hizmeti
Karabük İl Özel İdaresi, köylerde çevre temizliği ve halk sağlığının korunması amacıyla evsel katı atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 9 araç ve 19 kişilik ekip ile Karabük genelindeki 253 köye düzenli olarak hizmet veriliyor.
Yetkililer, köylerde oluşan evsel atıkların belirlenen program dahilinde toplandığını belirterek, çevre kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini ifade etti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, temiz çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çekilerek, “Temiz Köyler, Güçlü Gelecek” anlayışıyla hizmetlerin kesintisiz sürdürüldüğü vurgulandı.
Köylerin daha temiz ve yaşanabilir hale gelmesi için yürütülen atık toplama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.


