İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 14:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da özel öğrenciler hayatlarını sporla renklendiriyor

Bolu’da yürütülen ’Mutlu Çarşamba’ projesiyle okullarda eğitim gören özel bireyler yeteneklerini sergiledi. Projeyle özel bireylerin toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda toplumsallaşmaları hedefleniyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş vakitli olarak hayata geçirilen ’Mutlu Çarşamba’ projesi kapsamında Bolu Özel Eğitim Uygulama ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aktiflik yapıldı. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Gazipaşa ve Köroğlu İlkokulu’nda öğretim gören özel öğrencilerle birbirinden farklı branşlarda, eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Her hafta çarşamba günü gerçekleştirilecek proje kapsamında özel bireylerin toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda toplumsallaşmaları hedefleniyor.
Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde antrenör olarak misyon yapan Sefa Çeliksoy, projeyle özel öğrencilere spor salonlarında farklı branşlarda eğitimler vererek, profesyonel düzeyde atlet olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

"Profesyonel düzeyde sportmen olmalarını sağlamayı hedefliyoruz"
Özel öğrencilerin aldıkları eğitimlerle ilerleyen vakitlerde profesyonel düzeyde sportmen olmalarını hedeflediklerini tabir eden Sefa Çeliksoy, "Geçtiğimiz yılın birinci periyodunda 20 bireyle başladığımız bu proje, şu anda 120 bireye ulaşmış durumda. Buradaki hedefimiz, çocuklarımızın konut ve okul ortasında sıkışan rutin hayatını bir nebze olsun kırarak, onları spor salonlarımıza davet etmek. Salonlarımızda farklı branşlarda eğitimler veriyoruz. Bu sayede çocuklarımızın ileride profesyonel düzeyde atlet olmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

"Monoton hayatlarını biraz olsun renklendirmek istiyoruz"
Öğrencilerin monoton hayatlarını etkinlikler yaparak renklendirmek istediklerini beliren Çeliksoy, "Bolu’daki tüm öğrencilerimize dayanak olmak istiyoruz. Gündüz okul saatlerinde salonlarımıza herkesi davet ediyoruz. Salonlarımızın hepsi boş durumda. Hem bu salonları pahalandırmak hem de öğrencilerimizin monoton hayatlarını biraz olsun renklendirmek istiyoruz. Ayrıyeten ailelere de dayanak oluyoruz. Onlar da bir nebze rahatlama fırsatı buluyor. Çocuklar burada öğrendikleri idmanları meskende uygularken aileleri de onlara katkı sağlıyor. Biz tıpkı ayrıyeten aile eğitimi de veriyoruz. Aileler, burada çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyor. Böylelikle çocuklarına daha fazla katkı sağlayabiliyorlar. Bu eğitimleri spor salonlarımızda gerçekleştiriyoruz ve hem çocuklar hem de aileler için yararlı bir ortam sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 22:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Devrilen traktörün altında kalan orman isçisi hayatını kaybetti

Karabük’ün Yenice ilçesinde, orman yolunda kontrolden çıkan traktörün devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yazıköy Çiftdere mevkisinde meydana geldi. Orman işçisi olarak çalışan Murat Cinkavuk’un (52) kullandığı traktör, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Cinkavuk, diğer işçilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Cinkavuk’un hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.