Rize’de yaşayan ve araçlar üzerinde yaptığı icatlarla tanınan genç bu kere motosikletiyle karda gezebilmek için motosikletine kış tekerleği tasarladı.
Kıvrak zekası ve hayatı kolaylaştıran icatları ile tanınan Rizelilere bir yenisi daha eklendi. Yaptığı ‘Zırhlı Tofaş’ ile geçmişte gündeme gelen Rizeli Salih Çakır, bu sefer motosikleti ile kar üzerinde seyir edebilmek için tekerleklerine uyguladığı revizyon icadı ile kendisine hayran bıraktı. Geçmişte rengini değiştirmek için Tofaş marka aracını atölyesine çeken 18 yaşındaki Rizeli Salih Çakır, sonrasında aracını zırhlı yapmaya karar vermiş, bu kararı ile gündeme gelmişti.
Çakır, bu yıl Rize’yi tesiri altına alan kar yağışı nedeniyle motosikletini kullanamayınca bu durumdan çok rahatsız oldu. "Ben bu motosikleti karda da kullanırım" diyerek işe soyulan Çakır fazla geçmeden bulduğu fikri hayata geçirdi. Birinci olarak motosikletin tekerleklerini söken Çakır sonrasında şambrelleri matkap yardımı ile deldi. Daha sonra vida kısmı dışarıda kalacak halde şambrele vida taktı. Somunla sıkıştırdıktan sonra vidaları şambrelle sabitleyen Çakır, motosikleti yine topladı. Kar üzerinde deneme yapan Çakır başarılı olduğunu görünce bu imgeleri toplumsal medyada paylaştı. Çakır’ın toplumsal medyadaki bu imajları herkesin beğenisini ve takdirini topladı.
Buluşu ile karlı köy yolu için deva olduğunu lisana getiren Çakır "Motoruma yaptığım lastiğin birebirini zati Zırhlı Tofaş aracım için yapmıştım. Daha takmak nasip olmadı. Bende bu türlü bir lastiğin karda hoş bir performans vereceğini biliyorum. Köyde de ulaşıma çok uygun bir tahlil bulmuş oldum" sözlerini kullandı.