Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
15 Mart, 2022 16:00 tarihinde yayınlandı
0

BTP Büyük Kongresi Pazar Günü Yapılacak

(HABER MERKEZİ) – Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 8. Olağan Büyük Kongreye hazırlanıyor. 20 Mart Pazar günü Ankara’da yapılacak olan kongre için yurt genelindeki bütün teşkilatlarda hummalı bir çalışma dikkat çekiyor.

BTP Karabük İl Başkanı Recep Özcan büyük kongre öncesi yaptığı açıklamada; “20 Mart’ta Ankara’da düğünümüz var.Kurulduğu günden bu yana ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri kırmızı çizgimiz olmuştur.Partimizin adındanda anlaşılacağı gibi bağımsız, güçlü, demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olması bizim ve teşkilatımızın varoluş sebebidir.Ebedi önderimiz Prof.Dr.Haydar Baş Bey’in ortaya koymuş olduğu başta Milli Ekonomi Modeli, Ehl-i Beyt külliyatı,Hoşgeldin Atatürk eserleri ve birçokları bugün ülkemizin ve Türk ulusunun içinde bulunduğu sıkıntılı günlerden çıkabilmenin yegane formüllerini içermektedir.Bugün Genel Başkanımız Av.Hüseyin Baş önderliğinde kavganın değil çözümün ve kurtuluşun bayrağını dalgalandırmaya devam ediyoruz.Varlığımızı bu ülkenin istikbaline adayan bir siyaset anlayışı ile

20 Mart Pazar günü saat 12.00 ‘de Ankara Ulustaki Atatürk Spor Salonu’nda 8.olağan Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Tüm Karabüklüleri bu kongreye davet ediyoruz.Ne AB Ne ABD Ne Rusya Tam Bağımsız bir Türkiye diyorsanız yeriniz tamda burasıdır” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin