blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı

Burun tıkanıklığı, yaşam kalitesinin düşmesinde öncü rol oynuyor

İSTANBUL (AA) - Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Tuğrul, burun tıkanıklığının rahatsızlık veren bir durum olduğunu, burun tıkanıklığına bağlı olarak baş ağrıları ve boğaz problemlerinin yaşandığını bildirdi.

Medipol Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tuğrul, baş ağrısı, iş gücü kaybı ve ciddi boğaz problemlerinin de temelini oluşturduğunu, erken tanı ve tedavi yöntemiyle burun tıkanıklığının önüne geçerek yaşam kalitesinin artırılabileceğini belirtti.

Tuğrul, burun tıkanıklığı, belirtileri ve tedavi yöntemlerini aktararak, burun tıkanıklığının toplumun her yaş grubunda sıklıkla görülen bir sorun olduğunu aktardı.

Tuğrul, "Anatomik olarak burun içerisindeki eğrilikler, burun etlerinin büyük olması, burun kemiğinde travma ya da düşmeye bağlı oluşan eğrilikler olduğunu görüyoruz. Yine yaş grubuna baktığımızda çocuklarda geniz etinin büyük olması, alerjiye bağlı sebepler, yaşlılarda ise burun etlerinin aşırı büyümesi olduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Tuğrul, burun tıkanıklığının rahatsızlık veren bir durum olduğuna dikkati çekerek, burun tıkanıklığına bağlı olarak baş ağrıları ve boğaz problemlerinin yaşandığını kaydetti.

- "Alerjilere bağlı burun tıkanıklarında ise ağırlıklı olarak ilaç tedavisini kullanıyoruz"

Belli dönemlerde enfeksiyonlara bağlı olarak sinüzit gibi belli sebeplerin de var olduğunu aktaran Tuğrul, "Burada önemli olan sebebe yönelik davranmak, sorunun kaynağının ne olduğunu bulup ona göre tedavi uygulamaktır. En sık problemlerin başında anatomik sorunlar geliyor. Bunun çözümü de ameliyattan geçiyor. Alerjilere bağlı burun tıkanıklarında ise ağırlıklı olarak ilaç tedavisini kullanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Tuğrul, çocukluk çağında görülen geniz eti problemlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Geniz eti, burun tıkanıklığı, ağız solunumu ve kulak problemlerine sebep olmaktadır. Bu tip durumlarda mutlaka önlem alınarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Süreci bazen ilaçlarla tedavi edebilmekteyiz. Çok ileri durumlarda ise hastamıza ameliyatı önermekteyiz. Travmalara bağlı burun tıkanıklarında bazen burunda şekil değişikli de olabiliyor. Bu tip durumlarda sadece burun içini düzeltmek yetmeyebilir. Burnu dışıyla birlikte düzeltmek gerekebilir. Bu süreçte estetikli olarak ameliyatlarımızı yapmaktayız. Burun tıkanıklığı ne kadar erken fark edilip tedavi yoluna gidilirse o kadar erken sonuçlar alabilmekteyiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 16:02 tarihinde yayınlandı

ATGB Genel Başkanı Orhan Buyurman’dan bayram mesajı

Avrupa’da yaşayan Türk iş insanlarını tek çatı altında buluşturan Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Lideri ve Karabüklü gurbetçi iş insanı Orhan Buyurman, Kurban Bayramı hasebiyle bir bildiri yayımladı.
Buyurman bildirisinde, Kurban Bayramı’nın yalnızca dini bir vecibe değil, birebir vakitte toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güçlü halde yaşandığı özel bir vakit dilimi olduğunu vurguladı.
"Gönüllerimizi Birleştirme Vakti"
Kurban Bayramı’nın, zorlukların üstesinden birlikte gelmenin, gereksinim sahiplerini gözetmenin ve uzakları yakın etmenin en hoş vesilesi olduğunu lisana getiren Buyurman, şunları kaydetti:
"Bayramlar, bizleri birleştiren, kardeşlik bağlarımızı güçlendiren müstesna vakitlerdir. Gerek Avrupa’da gerekse memleketimizde yaşayan vatandaşlarımızın bayram coşkusunu birebir içtenlikle paylaşıyor; büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaçlık duyduğumuz bu devirde, Kurban Bayramı’nın barışa, sevgiye ve müsamahaya vesile olmasını diliyorum."
Türk Girişimcilerden Bayramda Dayanışma Örneği
ATGB çatısı altındaki Türk girişimcilerin bu bayramda da gereksinim sahiplerine yönelik yardımlarını artırarak sürdürdüğünü belirten Buyurman, "İş dünyasında başarılı olmak kadar, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek de bizler için çok değerli. Avrupa’daki Türk girişimcilerimizle birlikte bu bayramda da toplumsal projelere takviye vermeye devam ediyoruz" dedi.
Orhan Buyurman, bildirisinin sonunda tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, barış, huzur ve sıhhat dileklerini iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin