Casper Nirvana kullanıcıları Windows’ta dijital asistana tek bir tuşla erişecek

Casper Nirvana kullanıcıları Windows’ta dijital asistana tek bir tuşla erişecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 20:30
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Casper Nirvana dizüstü bilgisayarlarda, Windows'ta dijital kişisel asistan işlevi gören Copilot'a tek tuşla erişim sağlayabilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Microsoft işbirliğinde, Windows 11 Pro ile yenilenen Casper Nirvana dizüstü bilgisayarlarda kullanıcılar, dijital kişisel asistana ücretsiz ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek.

Hibrit çalışanlar için her an her yerden çalışma, internete bağlanma ve veri paylaşma gibi durumlar için “Zero Trust” ilkesini benimseyen Windows 11 Pro, kritik bir güvenlik katmanı sağlıyor.

Zero Trust ilkesiyle kimlik doğrulaması, yetkilendirme, dosya erişimi veya sınırlandırması mümkün olurken, siber tehditlere karşı veri güvenliği uçtan uca koruma yöntemiyle üst düzeyde tutuluyor.

Yapılan testlere göre Windows 11 Pro, şirketlerin kendilerine özel uygulama ve programlarıyla yüzde 99,7 uyumlu çalışıyor.

– Tüm risklere karşı güvende kalabilmek

Windows 10 Pro'nun Ekim 2025'te satış desteği sona erecek. Bu tarihten sonra Windows 10 Pro'lu cihazlar, güvenlik güncelleştirmelerini alamayacakları için siber saldırılara ve güvenlik risklerine açık hale gelecek. Modelde sağlanan satış desteği sona yaklaşırken, Windows 11 Pro ile gelen güvenlik özelliklerini tam performans kullanabilmek ve tüm risklere karşı güvende kalabilmek için Windows 11 Pro'lu yeni Casper bilgisayarlara geçmek, önem taşıyor.

Casper Windows 11 ön-yüklü bilgisayarlarda sunulacak Windows'ta Copilot ile dijital bir kişisel asistana sahip olunuyor. Klavyedeki Copilot tuşu ya da görev çubuğu üzerindeki Copilot ikonuyla, iş hayatında başarılı ve verimli olmanın kapıları aralanıyor.

Projelerin daha hızlı bitirilmesini, az zamanda daha çok iş yapılabilmesini, fikir ve metod önerileri alınabilmesini sağlayacak Windows Copilot ile kullanıcılara daha çok zaman kalıyor.

Windows'ta Copilot, herhangi bir konuda araştırma yapma, ürün karşılaştırma, seyahat planı çıkarma, davet yazısı ya da bir konuda satış ve pazarlama planı hazırlayabilme, uzun bir raporun ya da videonun özetini alabilme gibi birçok kolaylığa kurumların ve kullanıcıların hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

– “Yapay zeka ile işlemlere daha hızlı ve güvenli ulaşılacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, teknolojinin hızla evrimleşebildiği çağda kullanıcılara en yeni ve etkili teknolojik deneyimleri ilk kez sunma misyonuna devam ettiklerini belirtti.

Windows 11 Pro'lu Casper Nirvana bilgisayarlarla kurumlar için enönemli değerlerden biri olan güvenli çalışma ortamını bir üst seviyeye çıkardıklarına dikkati çeken Karaman, Windows 11 Pro'nun sunduğu yapay zeka platformu Copilot için Copilot tuşunu klavyeye ekledikleri bilgisini paylaştı.

Karaman, “Bu sayede kullanıcılarımızın yapay zeka ile yapılacak işlemlere daha hızlı erişimini ve daha yaratıcı ve güvenli bir dijital çalışma ortamına kavuşmasını sağlıyoruz. Bu işbirliği, Casper'ın teknolojide öncü olma misyonunu destekliyor. Bu adım, teknolojiye olan bağlılığımızı ve kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırma yolculuğumuzdaki önemli bir gelişme.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen operasyonda 19 bin 558 sentetik ecza ele geçirildi, 3 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin aracını merkez İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'ndeki uygulama noktasında durduran ekipler, yaptıkları aramada, 19 bin 558 sentetik ecza ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.Ö, A.C.K. ve C.K. işlemleri için emniyete götürüldü.