İhlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 15:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çaycuma’da el emeği sokak hizmete girdi

Çaycuma Kent Kurulu tarafından geçtiğimiz aylarda Kent Kurulu Çalışma Kümesi önderliğinde proje olarak sunulan ’El emeği sokağı’ hizmete girdi.
İlçenin Çay Mahallesi Askerlik Şubesi yanında Çaycuma Belediyesi ÇAY-BEL tarafından kurulan; tasarımı ahşap olarak yapılıp üretilen ve bayanlara yönelik yapılan ’El emeği sokağı’ protokolün ve davetlilerin iştirakiyle açıldı.
Düzenlenen açılışa; Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Lideri Fahri Diler ile yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Lideri Mustafa Kaplan, Gelecek Partisi Zonguldak Vilayet Lideri Şenol Cin, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Kadın Çalışma Kümesi Lideri Ayla Kalaycı, Çaycuma Etraf Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, TSO Lideri Zekai Kamitoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Şoförler Odası Lideri Barbaros Uçar, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleymal Baysal ile çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.
Çaycuma Kent Konseyi’nin projesi olan ’El emeği sokağının açılışı öncesinde Çaycuma Kent Kurulu Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ayla Kalaycı yaptığı konuşmasında;"8 Mart 2022 tarihinde Arasta Çarşısı’nda başlayan seyahatimiz 7 Mart 2025’de ’El Emeği Sokağı’na dönüştü. Birlik ve beraberlik içinde çalışma kümemiz var. Daha da büyüyeceğimize inancım tam. Bu yolda yanımızda olan Bülent liderimize çok teşekkür ediyorum. Kapısı daima açık ve yanımızdaydı. Çaycuma geliştikçe bayanlarımızın da kendi özgüvenleri Çaycuma’ya renk kattık. Yaptığımız work shoplarla da meskenden oturan arkadaşlarımıza ışık olmaya çalıştık. İsterlerse her bayanın aile bütçesine katkı sağlayacağını gösterdik. Bu süreçte daima dayanağını aldığımız Kent Kurulu Liderimiz İsmail İnam’a çok teşekkür ediyorum. Bize inandı ve dayanağıyla her vakit yanımızda oldu. Bir teşekkürüm de birinci günden beri yanımda olan kuvvetli süreçlerde bıkmadan, isteklerini usanmadan lisana getiren Gülşen Yeğiner arkadaşıma, bayan isterse dünyaya güzelleştirir. Bizde Çaycuma’ya renk katabiliyorsak ne keyifli bize. Hepinize bu manalı günde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam ve Belediye Lideri Bülent Kantarcı’nın konuşmalarının akabinde protokol eşliğinde ’El emeği Sokağı’nın açılış kurdelesi kesilerek, bayanların ürettikleri el emekleri görücüye çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden 3 kardeş Rize’ye getirildi

Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri memleketi Rize’ye getirildi.
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta yaşayan Rize’nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru çiftinin meskeninde 27 Nisan 2025 Pazar günü, sebebi şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın esnasında meskende bulunan Ecrin Kuru (13) ve kız kardeşi Hatice Kuru (11) hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşleri Melek Kuru (5) ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Strasbourg’tan aktarmalı uçak ile Trabzon Havalimanı’na, akabinde da karayolu ile Rize’ye getirilen 3 kardeşin cenazesi Kaçkar Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kardeşlerin cenazesi bugün öğlen namazının akabinde memleketleri Ardeşen ilçesi Merkez Camii’inde kılınarak defnedilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.