Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
06 Mart, 2017 23:24 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da öğrencilere skolyoz taraması yapıldı

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çaycuma İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 10-15 yaş grubu öğrencilere skolyoz taraması yapıldı.

Çaycuma İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen taramalara İstanbul Haliç Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesinden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Selda Sarıkaya, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Araştırma Görevlisi Ahmet Cemal Kaya dan oluşan ekip tarafından öğrencilere Skolyoz taraması yapıldı. Öğrencilere yapılan taramalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Çaycuma İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Nurdağ ise söyle dedi: “Skolyoz çocuklarda yüzde 3-6 arasında değişen oranda ortaya çıkan ve göğüs kafesi ile birlikte omurganın eğrilmesi ile sonuçlanan bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. Hatta ileri seviyelerinde bazı organların fonksiyonlarında bozulmaya kadar birçok sağlık problemine yol açmaktadır. Erken tanı konulduğunda ise yapılacak takipler, egzersiz ve korse tedavisi ile cerrahi tedavi oranı çok azalmaktadır. Gecikmiş tanı nedeniyle ciddi bir sağlık ve sosyal problem haline gelebilecek bu sorunun erken tanısı, çocuklarımızın yaşantılarını olumlu yönde etkileyecektir. Çocuklarımızın sağlıklı büyümesine katkıda bulunmayı amaçladığımız bu çalışma ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bizim bu çalışmalarımıza destek veren Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Uzman Doktorlarımıza buradan teşekkür etmek istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 18:16 tarihinde yayınlandı
0 0

KOF-DER’den müzik şölenine davet

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.

KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin