Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Çaycuma’da robotik kodlama eğitici eğitimi düzenlendi

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde gerçekleştirilen “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye” projesi kapsamında, öğretmenlere yönelik düzenlenen Robotik Kodlama Eğitici Eğitimini ziyaret etti.

Eğitim, Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nda gerçekleştirilen 5 günlük bir programla öğretmenlere verildi. Eğitimde, öğretmenlerin robotik kodlama konusundaki bilgi ve marifetlerini artırarak, öğrencilere bu alanda eğitim verebilmeleri amaçlandı. Toplamda 22 öğretmenin katıldığı eğitimde, çocukların teknolojiye olan ilgisinin artırılması ve eğitimde yeni kuşak maharetlerinin kazandırılması hedeflendi.

Kaymakam Adem Kaya ve Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, projenin ehemmiyetine değinerek, teknolojinin eğitimdeki rolünü vurguladılar. Kaya, “Güçlü Türkiye’nin temelleri, güçlü bireylerle atılacaktır. Bu tıp projelerle çocuklarımızı geleceğe daha güçlü bir biçimde hazırlıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
14 Haziran, 2026 14:28 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te iş makineleri operatörlerine hizmet içi eğitim

Ormancılık faaliyetlerinde görev yapan iş makineleri operatörlerine yönelik hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen eğitime, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Osman Araz, Makine ve İkmal Şube Müdürü Erhan Korkmaz, Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, iş makineleri operatörleri ve firma yetkilileri katıldı.

Eğitim kapsamında; iş makinelerinin etkin, güvenli ve ekonomik kullanımı, bakım-onarım süreçleri, iş sağlığı ve güvenliği kuralları, makine kontrol kartlarının doğru ve eksiksiz doldurulması, trafik kazaları sonrasında yapılması gereken işlemler ile arıza durumlarında izlenecek prosedürler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Programa katılarak değerlendirmelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş makineleri ve operatörlerin büyük sorumluluk üstlendiğini belirtti. Oflu, makinelerin verimli ve güvenli kullanımının hem zaman hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bölge Müdürü Oflu, kurum olarak her meslek grubundaki personelin bilgi ve becerisini artırmaya yönelik eğitimlere önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Amacımız; arazide görev yapan şoför ve operatörlerimizin bilgi donanımını artırmak, iş makinelerinin güvenli çalıştırılmasını sağlamak, bakım ve kontrol süreçlerinde farkındalığı yükseltmektir. Operatör; kullandığı makinenin teknik özelliklerini bilen, çalışma öncesi ve sonrası kontrolünü yapabilen, makinesini bakımlı ve faal tutan, tehlikelere karşı eğitimli, işini hızlı ve ekonomik şekilde yaparken iş güvenliği kurallarından asla taviz vermeyen nitelikli personeldir.”

Eğitimin uygulamalı bölümünde ise dozer ve greyderlerin kullanımı, kontrolü, periyodik bakımları ve çalışma performanslarının artırılmasına yönelik dikkat edilmesi gereken hususlar, iş makineleri üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin