Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
03 Ağustos, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Palut, yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi:

RİZE (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, sezona iyi bir şekilde başlamak istediklerini kaydetti.

Palut, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sezon hazırlıklarını iki etap şeklinde tamamlayarak dün itibarıyla tesislerde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Ligin başlamasına az bir süre kaldığını anımsatan Palut, pazar günü Samsunspor ile son hazırlık maçını oynayacaklarını, ligin ilk haftasında ise RAMS Başakşehir ile karşılaşacaklarını ifade etti.

– Transfer çalışmaları

Palut, 4 oyuncu transfer ettiklerini ve kaleci Gökhan Akkan ile sözleşme yenilediklerini aktararak, şunları söyledi:

“En az üç transfer daha yapmayı düşünüyoruz. Emirhan Topçu'nun (Beşiktaş'a) transferi gerçekleşebilir, görüşmeler sürüyor. Nasıl sonuçlanacağını gerçekten bilmiyorum. Sol stoper, orta saha ve bir kanat oyuncusu daha almayı düşünüyoruz. Transferin ilerleyen günlerinde uygun ismi bulursak, bir forvet oyuncusu daha kadromuza katabiliriz. Transfer defteri kapanmaz. Bazen ihtiyaca binaen kapanmaz, bazen takımdan ayrılan oyuncular olur ve yerini doldurmak gerekebilir. Çok önemli bir ismin Çaykur Rizespor'a kazandırılması gerekeceği bir durumla karşılaşabiliriz. Hiç bir bölge için transfere kapalı değiliz.”

İlhan Palut, takımdaki geleceği merak konusu olan Jonjo Shelvey hakkında, “Çok kariyerli ve yetenekli bir isim. Burada elinden geleni yaptı. Bugün takıma dönmesi gibi bir durum görünmüyor. Biz planlarımızı onsuz bir şekilde yapıyoruz. Bir ortak zemine sanırım ulaşamadık. Başka planlarımız var. Takılı kalmaya da gerek yok. Görevini çok iyi bir şekilde yaptı ve ayrıldı.” dedi.

Transferin kolay bir süreç olmadığını dile getiren Palut, “İstediğimiz oyuncuların iknası ve görüşmeleri bazen uzun zaman alıyor ve görüşme olumsuz sonuçlanabiliyor. Yeni isimlere yöneliyoruz.” diye konuştu.

Palut, hazırlıkların planladıkları düzeyde devam ettiğini da anlatarak, “Hazır bir şekilde RAMS Başakşehir karşısına çıkacağız. Rakibimiz iyi bir takım. Avrupa'da iyi sonuçlar alıyorlar. Güzel bir maç olacağını düşünüyoruz. Biz lige iyi bir şekilde başlamak istiyoruz. Fikstüre kısa vadede bakan bir teknik adamım. Uzun vadeli fikstürü hiçbir şekilde kendi içimde değerlendirmiyorum. Başakşehir maçına hazırlanıyoruz. Adana Demirspor deplasmanımız var. Planları yapmamız lazım. Onun dışındaki maçlar gündemimizde değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
21 Haziran, 2026 15:25 tarihinde yayınlandı
0 0

Ovacık’ta Din görevlilerine  ilk yardım eğitimi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, ilçede görev yapan din görevlilerine yönelik “Temel Tıbbi İlk Yardım Eğitimi” düzenledi.

Acil sağlık durumlarında doğru ve bilinçli müdahalenin yaygınlaştırılmasını hedefleyen eğitim, yoğun ilgi gördü.

Toplumla sürekli iletişim halinde olan din görevlilerinin olası acil durumlarda hızlı refleks gösterebilmesi amacıyla düzenlenen programda, hayati öneme sahip konular uygulamalı olarak katılımcılara aktarıldı. Eğitimde temel yaşam desteği kapsamında kalp masajı ve suni solunum teknikleri, soluk borusu tıkanıklıklarında Heimlich manevrası, kanama, kırık, çıkık ve burkulma gibi vakalarda ilk yaklaşım yöntemleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin sahada ve trafikte etkin kullanımına ilişkin bilgiler verildi.

Eğitim; Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Dr. Yusuf Eren Bilen, Dr. Semih Kaan Yılmaz ve Hemşire Ezgi Nur Başoğlu tarafından gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcıların soruları uzman sağlık ekibi tarafından yanıtlandı.

Ovacık İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Yusuf Eren Bilen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilk yardım bilincinin toplum sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Dr. Bilen, “Din görevlilerimiz mahalle ve köylerimizde toplumsal rehberlik üstlenmektedir. Onların bu eğitimi alması, sahada hayat kurtaracak bir güvencedir. Toplumun farklı kesimlerine yönelik koruyucu ve acil sağlık eğitimlerimize önümüzdeki dönemde de kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Yetkililer, ilk yardım bilincinin toplumun her kesimine yaygınlaştırılması hedefiyle farklı meslek gruplarına yönelik eğitimlerin önümüzdeki süreçte sürdürüleceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin