Reklam
Reklam
Yeliz Karaoğlu Avatarı
Yeliz Karaoğlu tarafından
23 Eylül, 2024 14:02 tarihinde yayınlandı
0

Çetinkaya ve Salt Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Ahilik Haftası kapsamında Osmanlı Dönemi’ne özgü “esnaf duası” geleneğini dünden bugüne sürdüren Bağ-Essan Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya gelerek bereket duası programına katıldı.

Akabinde sanayi esnaflarını ziyaret eden Çetinkaya ve Salt bir süre esnaflar ile sohbet etti. Ahilik geleneğini yaşatan esnafın önemine dikkat çeken Çetinkaya, esnafın görüş ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. Ziyareti sırasında esnafla sohbet eden Çetinkaya, “Ahilik, toplumsal dayanışmanın, dürüst ticaretin ve kardeşlik bağlarının en önemli simgesidir. Bizler, esnaflarımızın bu kültürü yaşatarak, Karabük’ün ekonomisine ve sosyal hayatına kattıkları değeri önemsiyoruz. Karabük Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanında olacağız. Sorunlarınızı çözme noktasında elimizden geleni yapacağız.”  dedi. AK Parti İl Başkanı Salt ise, “Kadim geleneğimizin yaşatılmasını önemli buluyorum.  Gönül birliği ve muhabbet ile esnaflarımızla bir ve beraberiz. Zanaatı erdemle, ticareti ahlakla, hizmeti samimiyetle, işini sevgiyle yapan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza selamlarımı iletiyorum. Ticaretleri bol, kazançları bereketli olsun.” değerlendirmelerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 12:41 tarihinde yayınlandı
0 0

Belediye hoparlörü hedef tahtasına döndü

Karabük’ün Yenice ilçesinde belediyeye ait hoparlör sistemine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar verildi. Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, kamu malına yönelik saldırıya sert tepki göstererek, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Yenice Belediyesi tarafından vatandaşların bilgilendirilmesinde kullanılan hoparlör sisteminin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar görmesi tepkiye neden oldu. Kullanılamaz hale gelen sistemle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, kamu mallarına verilen zararın tüm vatandaşlara verilmiş bir zarar olduğunu belirtti.

Karakaş, “Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hizmet veren bir kamu ekipmanının adeta atış poligonu gibi kullanılması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Ayıptır, yazıktır, günahtır” ifadelerini kullandı.

Hoparlör sisteminin herhangi bir kişi ya da kuruma değil, tüm Yenice halkına ait olduğunu vurgulayan Karakaş, “Bu ekipmanlar, vergileriyle hizmetin oluşmasına katkı sağlayan tüm vatandaşlarımızın ortak malıdır. Kamu malına verilen her zarar; milletimizin emanetine, ilçemizin değerlerine ve ortak bütçemize verilmiş bir zarardır” dedi.

Kamu mallarına zarar verilmesinin hizmetlerin aksamasına ve kamu kaynaklarının boşa harcanmasına neden olduğunu belirten Karakaş, vatandaşları ortak değerlere sahip çıkmaya davet etti.

Olayla ilgili gerekli yasal sürecin başlatıldığını ifade eden Karakaş, kamu malına zarar veren kişi veya kişiler hakkında işlemlerin titizlikle sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin