Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Mart, 2026 15:32 tarihinde yayınlandı
0

CHP Heyeti Eskipazar’da esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Eskipazar ilçesinde bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirdi.

Programa, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, İl Başkanı Vedat Yaşar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve ilçe başkanları katıldı.

Heyet, ilk olarak CHP Eskipazar İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Toplantıda sahadaki çalışmalar değerlendirilirken, ardından İlçe Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Parti yetkilileri, Karabük genelinde daha güçlü bir örgütlenme ve kararlı bir mücadele için ortak akılla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ziyaret kapsamında Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva da heyetle buluştu. CHP yetkilileri, nazik ziyaretlerinden dolayı Cıva’ya teşekkür etti.

Programın devamında heyet, Eskipazar’da pazar yerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Esnafa hayırlı işler dileyen parti temsilcileri, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve geçim mücadelesini yerinde dinledi.

Ziyaretlerin bir diğer durağı ise Eskipazar Oto Sanayi Sitesi oldu. Burada sanayi esnafıyla bir araya gelen heyet, artan maliyetler, düşen alım gücü ve daralan piyasa koşulları nedeniyle yaşanan sorunları dinledi. Esnafın üretim ve ayakta kalma mücadelesi verdiği belirtilirken, birçok iş yerinde benzer tabloyla karşılaşıldığı ifade edildi.

CHP heyeti, Karabük’ün her noktasında vatandaşın sorunlarını yerinde dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin