Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Mart, 2018 23:37 tarihinde yayınlandı
0

CHP Kadın Kollarından 8 Mart Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Karabük belediyesi eski binası önünde açıklama yaptılar.
Üniversiteli gençlerinde bulunduğu etkinlikte bir açıklama yapan CHP eski milletvekili adayı Gülsen Beniç günün anlam ve önemine dair şu görüşlere yer verdi.
“Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadele 8 Mart 1857 yılında başlar. O gün New York’ta 40.000 kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemleriyle yaptıkları genel grev her zaman ki gibi polisin saldırısıyla sonuçlanmış, kapatıldıkları fabrikada çıkan yangında, kadınların kaçmamaları için konan barikatları aşamayan 129 kadın işçi yangında can vermiştir.
Bu olaydan 53 yıl sonra Danimarka’nın Kopenhag kentinde toplanan 2. Enternasyonel’e bağlı Sosyalist kadınlar 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasını öneriye sunmuş ve oy birliği ile kabul etmiştir.
Kadınların haklarının kazanılması , iyileştirilmesi ,kapitalist sömürüye başkaldırmak ve dünya barışının korunması için 1921 yılından itibaren 8 Mart’lar “ DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ “ olarak kutlanmaya başlandı.
8 Mart kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesidir.
8 Mart’ta tüm dünyada kadın haklarından, onların ne kadar fedakar, cefakar ve kutsal olduğundan bahsedilir.
Kadın olmak,ayrımcılıkla,şiddetle, acıyla, tacizle, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demektir. Türkiye’nin bir çok yerinde kadına şiddet hala meşru görülüyor. Berdel ,başlık parası,töre ve namus cinayetleri devam ediyor. Kısacası 21. Yüzyılda kadının hala adı yok.
Unutmamalıyız ki : “KADINLARIN MÜCADELESİ TÜM EZİLENLERİN MÜCADELESİDİR.”
Kadın olmak;
-Birçok ülkede, doğarken hayata yenik başlamaktır.
-İkinci sınıf vatandaş muamelesi görmektir.
-Binlerce kadının eğitimden yoksun olmasıdır.
-“ NAMUS”kavramı yüzünden sürekli baskı görmesidir.
-Doğurganlığı ona mecburiyet olarak dayatmaktır.
-Fuhuşa zorlanması ya da bunun için için satılmasıdır.
-Tecavüze uğrayıp yine katledilen olmaktır.
“Türkiye AKP iktidarında cinsel taciz 449 oranında arttı,çocuk istismarı son 10 yılda yüzde 700 arttı, 2017 yılının ilk 9 ayında 211 kadın cinayeti işlenmiş , 258 kız çocuğu istismara uğramış durumda ,yine AKP iktidarında fuhuş yüzde 790 oranında artmış görünüyor.
Kadınlar ,istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin, değerlerinin farkına varmalılar.
Onun için diyoruz ki biz kadınlar olarak toplumdaki yerimizi alalım,kadınları erkeklerden farklı kabul eden,eşit kabul etmeyenlerin karşısında dim dik ve gururla duralım.
Kadınların şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik,toplumsal ve sosyal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları,hukuksal ve kamusal alanda eşit,toplumda daha çok söz sahibi ve güçlü oldukları bir dünya dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu olsun”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.