CHP Merkez İlçe Başkanı Yavuz “Kardemir Sahipsiz Değildir”

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 30.09.2024 10:01
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Kardemir’in sahipsiz olmadığını söyledi.

İşçi alımları sınavlarında teknik lise mezunlarına haksızlık yapıldığını öne süren Yavuz, yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Karabük’ün var oluş nedeni, bölgenin hatta ülkenin milli kaynaklardan milli eserler ürettiği, fabrikalar kuran fabrikası, Karabük Demir Çelik Fabrikaları bugün ki adıyla Kardemir, Türkiye’nin en önemli sanayi devlerinden biridir. Bu kentte yaşayan her bireyin KARDEMİR ile geçmişi, yaşanmışlığı vardır. 1995 yılında Özelleşmeye mahkum bırakılmasına karşın yöre halkının 8 Kasım direnişleri ve dönemin Sendikası ile verilen örgütlü dayanışma neticesinde bugün bacalar tütmektedir. Ancak zaman zaman  ülke, zaman zaman Dünya konjonktürüne bağlı krizler yaşanmış olmasına rağmen KARDEMİR bu krizleri akılcı yönetim şekillenmesi ile aşmıştır. Bugün yine  böylesi bir sıkıntıdan, üstelik tam da TİS dönemi öncesi ciddi mali kayıplarla karşı karşıya olunduğu konusunda basından ve Kamuoyundan öğrenmekteyiz. Açıklanan 2024 yılının ikinci çeyrek finansal sonuçlarına göre dönem zararı 1.8 Milyar TL idi. Sene sonu bu zararın ne olacağı ise meçhul? Bu dramatik sonucun, şirketin mali performansındaki zayıflığı ve kötü yönetim stratejilerinin sonuçlarını gözler önüne sermekte, Kardemir’in geleceği konusunda ciddi soru işaretleri doğurmaktadır. Bu mali gerileme, sadece şirketin iç yapısını değil, aynı zamanda işçi alım süreçlerini de etkilemiştir. Kardemir’in meslek lisesi ve düz lise mezunlarını aynı sınava sokması, eğitim sisteminin farklılıklarını göz ardı eden bir uygulama olarak dikkat çekmektedir. Meslek liseleri teknik beceriler kazandırırken, düz liseler genel akademik eğitim verir. Dolayısıyla bu iki farklı kesimin aynı sınavla değerlendirilmesi, meslek lisesi öğrencileri açısından büyük bir dezavantaj yaratmaktadır. Siyasi bir perspektiften bakıldığında, bu uygulama hem eğitimde fırsat eşitliği hem de işçi hakları açısından ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Olayın aslı, mesleki teknik  lise mezunlarının teknik sınavlarla değerlendirilmesi gerektiği halde, genel bir sınavın tercih edilmesi, işçi alımında hakkaniyetin göz ardı edildiği anlamına gelmektedir.

Yine Kardemir’in artan mali sorunları, işçi alım süreçlerinde kâr odaklı ve adaletsiz uygulamalara başvurmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak; Geçmiş dönem kâr miktarıyla kıyaslandığında, bugünkü finansal zayıflık ve işçi hakları konusundaki ihmaller, şirketin yönetimsel başarısızlıklarını net bir şekilde ortaya koymaktadır. KARDEMİR sahipsiz değildir… KARDEMİR yöre halkına 1 TL’sına bu Devlet tarafından verilmiştir. Bu yöre halkı da günü geldiğinde yine sahiplenmeyi bilir.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsung’un yeni Proje Çözüm Merkezi Antalya’da açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.09.2024 12:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsung, Antalya Muratpaşa'da yeni Proje Çözüm Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Samsung'un işletmelere yönelik proje çözümlerinin tanıtılmasını amaçlayan merkezde iklimlendirme çözümleri, monitörler, endüstriyel ekranlar, kiosklar ve Otel televizyonu gibi birçok ürün yer alıyor.

Proje Çözüm Merkezi'nde Samsung'un ürün ve çözümleriyle donatılarak oluşturulan, özel bir otel odası konsepti de bulunuyor. Ziyaretçiler, özel olarak oluşturulmuş konsept odada, Samsung ürünlerindeki yenilikçi teknolojileri yakından inceleyebiliyor.

Proje Çözüm Merkezinde, Samsung'un iklimlendirme kategorisindeki tüm ürün yelpazesi sergileniyor. Samsung'un sergilediği yenilikçi ürün serileri ve çözümleri arasında “WindFree Rüzgarsız Serinlik” ürün ailesi, “VRF klima sistemleri”, “Isı Pompası”, “Multi klima sistemleri” ve merkezi kontrol çözümleri bulunuyor.

Samsung'un geniş ürün yelpazesiyle sunduğu iklimlendirme çözümleri, işletmelerin enerji verimliliğini artırırken konforlu ısıtma ve soğutma özelliklerinin yanında çevre dostu nitelikleriyle de fark yaratıyor.

İşletmeler için yönlendirme, uyarı ve bilgilendirmeye yönelik işlevsellik sunan ve Samsung'un ekran kalitesiyle öne çıkan “75 ila 65 inç'lik QMC” serisi endüstriyel ekranlar da yeni açılan Proje Çözüm Merkezi'nde incelenebiliyor.

Endüstriyel ekran ürünlerine ek olarak, Flip Serisi interaktif ekranlar da 65 inç duvara monte ve 55 inç ayaklı modelleriyle sergileniyor. Ziyaretçilerin yakından görüp deneyimleyebileceği diğer ekran ürünleri ise “65 inç Otel Televizyonu”, “27 inç Viewfinity S9 ev tipi monitör” ile “32 inç M8 smart ev tipi monitörden” oluşuyor.

Samsung'un yeni Proje Çözüm Merkezi, Antalya Muratpaşa'daki adresinde ziyaretçileri bekliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331