Avatarı
Emine Çelik tarafından
18 Haziran, 2025 11:50 tarihinde yayınlandı

CHP’li Akay, 55 Metrelik Listeyi TBMM Kürsünde Açtı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, AKP’nin kapısından geçtiği için bürokrasiye yerleştirilenleri ve çoklu maaş alanları TBMM Kürsüsünde açtığı liste ile ifşa etti.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu kürsüsüne çelik kasa çıkardı, kasadan 55 metrelik liste ve kalın bir dosya çıktı.

CHP’li Akay kasadan çıkardığı dosya ve listeyi genel kurulda göstererek, “Bu kasa bir çocuğun sütüdür, bir annenin duasıdır, bir babanın onurudur. İktidar maalesef bu kasayı koruyamadı, milletin kasasını 3-5 yandaşa, rant düzenine, ihaleci zümreye teslim etti. Bu kasanın içine sızmış, kasaya vantuz gibi yapışan kişileri herkes bilsin, görsün diye açıklıyorum. Devletin kasasına vantuz gibi yapışanların kimler olduğu, kendi siyasi ikballeri için milletin rızkına göz dikenlerin olduğu, kapısından geçtiği için bürokrasiye yerleştirilenlerin olduğu liste ve dosya var.” dedi.

 “BİR YANDA YOKSULLUK VE SEFALET, DİĞER YANDA BİR AVUÇ MUTLU AZINLIK, BİR AVUÇ İHALE ZENGİNİ”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Milletin alın teriyle kurulan hazineye kimlerin çöreklendiğini, kimlerin hazineyi tarumar ettiğini anlatacağım.” ifadelerini kullanarak TBMM Genel Kurulu’nda 55 metrelik liste açtı.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, geçmediği köprü için para ödeyen, gitmediği hastanenin faturasını ödeyen, uçmadığı havalimanının yükünü sırtlanan vatandaşlarımızın vergilerinin kimlere gittiğini açıklayacağım diyen CHP’li Akay, “Bugün bu ülkede bir anne çocuğunu pazardan artıkla doyuruyor, bir baba evladına harçlık veremiyor, bir genç ülkeden gitmek için bilet parası biriktiriyor ama birileri hala lüks makam odalarında 5 maaşla saltanat sürüyor. Bir yanda yoksulluk, sefalet, işsizlik, umutsuzluk, diğer yanda bir avuç mutlu azınlık, bir avuç ihale zengini.

Milyonlarca vatandaşımız açlık sınırının altında yaşıyor, çocuklar okula aç gidiyor, gençler geleceğini yurt dışında arıyor, anne-babalar akşam ne pişireceğini bilemiyor ama aynı anda birileri lüks otellerde, yatlarda, katlarda 3-5 maaşla sefa sürüyor. Sormayacak mıyız; kim bu insanlar, nereden geldi bu servetler, kimin parasıyla dönüyor bu çark? İşte ben bugün burada sizlere bunu göstereceğim. Kürsüde gördüğünüz sadece bir kasa değil, bu kasa bu milletin rızkı, bu ülkenin umudu, geleceğidir. Bu kasa bir çocuğun sütüdür, bir annenin duasıdır, bir babanın onurudur. İktidar maalesef bu kasayı koruyamadı, milletin kasasını 3-5 yandaşa, rant düzenine, ihaleci zümreye teslim etti.

 Bu kaynakların nasıl harcandığı, nasıl heba edildiği, nasıl hiç edildiği; devletin kasasına vantuz gibi yapışanların kimler olduğu, kendi siyasi ikballeri için milletin rızkına göz dikenlerin olduğu, kapısından geçtiği için bürokrasiye yerleştirilenlerin olduğu liste ve dosya var. Bakanlıktan çıkıp milyonluk ihaleyi verdiği şirkete yönetici olanlar var. Kamu kurumlarından aynı anda 3-4-5 maaş alanlar var. Aynı anda kamu kurumlarının çeşitli birimlerinde çalışıp 3-5 maaş alıp halkın sırtında kambur olanlar var. Milletin değil, yandaşın menfaati için çalışanlar var. Bu listede kimler mi var? Eski bakanlar var, bakan yardımcıları var, eski milletvekilleri var, kamu bankaları var, kamu bankalarının iştirakleri var; Türk Hava Yolları var, PTT var, TRT var, RTÜK var, Basın İlan Kurumu var, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu var, KARDEMİR var, TÜRK TELEKOM var, Turkcell var; neredeyse tüm kamu iktisadi teşebbüsleri var, var da var.

 Birileri lüks içinde yaşarken bu millet pazarda artıkları topluyorsa artık yeter! Birileri üçer beşer maaşla servetine servet katarken bu millet evladına harçlık veremiyorsa artık yeter! Birileri lüks makam odalarında ihale dağıtırken bu millet geçmediği köprünün parasını ödüyorsa artık yeter!  Bu düzenin çarkları dönerken altta kalan hep milletin kendisi oldu ama şimdi o çarkları kırmanın zamanı geldi. Bu pusulanın hesabı bir gün mutlaka sorulacak. Bu ülke sahipsiz değil, bu millet yalnız değil.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
18
Haziran Çarşamba
1446 HİCRİ Zilhicce 22
Akşam Vakti
Şuanki vakit
Akşam
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
  Öğle
12:56
  İkindi
16:56
  Akşam
20:32
Yatsı vaktine kalan süre
 
  Yatsı
22:24

Haftanın Okunanları

Köşe Yazıları

TEKLİ EKMEĞİ MARKET NEDEN SATMAZ?

Köşe Yazıları

“One Minute” Sayın Mehmet ÇETİNKAYA

Karabük

Okan Küçük Yorumluyor 17 Haziran 2025

Karabük

Sarıoğlu, Karabük’teki İş Sağlığı ve Güvenliğine Dikkat Çekti

Karabük

Karabük’te İUP Kapsamında 121 Geçici İşçi Alınacak

Video Haberler

BARÜ’den önemli başarı: 2 alanda dünyada ilk 200’de

Kastamonu’da sahte para operasyonu: 2 gözaltı

Berberler Odasından Huzuervinde kalan yaşlılara ücretsiz kişisel bakım

Emniyetten kumar denetimi: 4 iş yerine adli işlem, 22 kişiye 203 bin lira para cezası

Yıl sonu değerlendirme toplantıları yapıldı

Trafik bilincine sanatla dikkat çektiler

Yaz Kur’an kursları 30 Haziran’da başlıyor

 Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 21:07 tarihinde yayınlandı

BARÜ’den önemli başarı: 2 alanda dünyada ilk 200’de

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Times Higher Education (THE) 2025 Tesir Sıralamasında (University Impact Rankings for 2025) 2 alanda dünya genelinde birinci 200’e girerken Türkiye’de ise birinci 5’te yer aldı.
Dünyanın en saygın akademik sıralama kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan "Üniversite Tesir Sıralaması 2025" (University Impact Rankings for 2025) açıklandı. Birleşmiş Milletlerin (BM) sürdürülebilir kalkınma için yol haritası vazifesi gören gayeleri doğrultusunda 2.526 kurumun değerlendirildiği genel sıralamada Bartın Üniversitesi (BARÜ) 601-800 bandında yer alarak değerli bir muvaffakiyet kaydetti. Türkiye sıralamasında ise BARÜ, en düzgün 19’uncu üniversite oldu.
BARÜ 2 alanda birinci 200’de
Bu listeye nazaran 17 alt başlıkta yapılan değerlendirmelerde dünyadaki birçok üniversiteyi geride bırakan BARÜ, sıralamalardaki yerini bu yıl da yükseltti. BARÜ; 2025 Tesir Sıralamasında "Sorumlu Üretim ve Tüketim" alanında dünyada 97’nci olarak birinci 100’e girme başarısı gösterdi. "Temiz Su ve Sanitasyon" kategorisinde 101-200; "Açlığa Son", "Eşitsizliklerin Azaltılması", "İklim Eylemi", "Sudaki Yaşam" kategorilerinde ise 401-600 bandında yer almayı başardı.
Ayrıca "Erişilebilir ve Pak Enerji", "Karasal Yaşam", "Yoksulluğa Son" ile "Sürdürülebilir Kentler ve Topluluklar" kategorilerinde ise 601-800 bandında gösterilen BARÜ, girdiği tüm alanlarda muvaffakiyetini artırdı. "Sağlık ve Kaliteli Yaşam", "Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı", "Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar" kategorilerinde de 801-1000 bandına girdi.
BARÜ; "Nitelikli Eğitim", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme", "Amaçlar İçin Ortaklıklar" alanlarında ise 1001-1500 aralığında sıralandı.
Türkiye’deki üniversiteler ortasında üst sırada
Listeye Türkiye’den girebilme başarısı gösteren 108 kurum ortasından Türkiye’nin en âlâ 19’uncu üniversitesi olarak yerini alan BARÜ, her yıl sıralamaya giren üniversite sayısındaki artışa karşın yükselişini sürdürdü.
BARÜ "Sorumlu Üretim ve Tüketim" kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü elde ederken "Temiz Su ve Sanitasyon"da 4’üncü, "İklim Eylemi" alanında ise 15’inci oldu. "Eşitsizliklerin Azaltılması", "Sürdürülebilir Kent ve Topluluklar", "Açlığa Son", "Yoksulluğa Son" ve "Sudaki Yaşam" alanlarında da ön sıralarda yer aldı.
"Başarımızı daha ileriye taşımak için sorumluluğumuzun şuuruyla çalışmayı sürdüreceğiz"
Üniversitelerin topluma, etrafa ve insanlığa katkılarını ölçen bu itibarlı sıralamada değerli bir muvaffakiyet elde ettiklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Toplumsal sorumluluğu ön planda tutan bir üniversite olarak ulusal ve milletlerarası seviyede ismimizden kelam ettirmeye devam ediyoruz. Kurumsal vizyonumuzun bir yansıması olan bu başarıyı daha da ileriye taşımak için sorumluluğumuzun şuuruyla çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle başarılarımıza katkı sunan tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıyeten sürdürülebilir bir gelişim amacıyla uğraş gösterdiğimiz seyahatimizde bizlere olan dayanakları için YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
18
Haziran Çarşamba
1446 HİCRİ Zilhicce 22
Akşam Vakti
Şuanki vakit
Akşam
  İmsak
03:08
  Güneş
05:09
  Öğle
12:56
  İkindi
16:56
  Akşam
20:32
Yatsı vaktine kalan süre
 
  Yatsı
22:24

Haftanın Okunanları

Köşe Yazıları

TEKLİ EKMEĞİ MARKET NEDEN SATMAZ?

Köşe Yazıları

“One Minute” Sayın Mehmet ÇETİNKAYA

Karabük

Okan Küçük Yorumluyor 17 Haziran 2025

Karabük

Sarıoğlu, Karabük’teki İş Sağlığı ve Güvenliğine Dikkat Çekti

Karabük

Karabük’te İUP Kapsamında 121 Geçici İşçi Alınacak

Video Haberler

BARÜ’den önemli başarı: 2 alanda dünyada ilk 200’de

Kastamonu’da sahte para operasyonu: 2 gözaltı

Berberler Odasından Huzuervinde kalan yaşlılara ücretsiz kişisel bakım

Emniyetten kumar denetimi: 4 iş yerine adli işlem, 22 kişiye 203 bin lira para cezası

Yıl sonu değerlendirme toplantıları yapıldı

Trafik bilincine sanatla dikkat çektiler

Yaz Kur’an kursları 30 Haziran’da başlıyor