Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
20 Şubat, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0

CK Enerji Çamlıbel Elektrik, Sivas’ta 25 ilkokulda “enerji okuryazarlığı” eğitimi verecek

ANKARA – CK Enerji Çamlıbel Elektrik, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “enerji okuryazarlığı” projesi kapsamında eğitim iş birliği protokolü imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Sivas il merkezinde 25 ilkokulda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine eğitim verilmesi planlanıyor.

Proje kapsamındaki eğitimlerin başlatılması hedefiyle Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener ve CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül'ün hazır bulunduğu bir imza töreni gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bülbül, CK Enerji grubu olarak enerji tasarrufu ve bu alanda toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmalara özel önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sivas, Tokat ve Yozgat'ta görevli tedarik şirketi olarak yaklaşık 900 bin müşterimize elektrik perakende satış hizmeti sunarken, elektriğin verimli ve tasarruflu kullanımı konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmalarımız da sürüyor. Bu yıl da Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği kapsamında çocuklarımızı elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufu gibi konularda bilgilendirmeye çalışacağız. Küçük yaşlarda oluşacak bu bilinç ve tasarruf alışkanlığı hem bugünümüz hem de geleceğimiz açısından çok önemli.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin