Çocuklar, Bayramlarını Coşku ile Kutladı

Çocuklar, Bayramlarını Coşku ile Kutladı

Yayın: 25.04.2016 12:43
Paylaş:
A+ A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karabük’te törenlerle kutlandı. Adına yakışır şekilde kutlanan Bayramda, düzenlenen etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlenirken, büyükler de onlara eşlik etti.

Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümü ve Türk Milletinin egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan, Atatürk Anıtı, Yenişehir İlkokulu ve Kent Meydanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama programına; Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya,, Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri, Daire Müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtındaki tören İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Atatürk Anıtındaki törenin ardından Atatürk Anıt Meydanından başlanarak Necatibey Caddesine takiben Yenişehir İlkokulu bahçesine kadar Milli Egemenlik Yürüyüşü yapıldı. Buradaki kutlamalar saat 10.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Milli Eğitim Bakanının mesajının okunmasının ardından ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Köse yaptığı konuşmada;Teknolojinin zararlarına dikkat çekerken, “Teknoloji ile kuşatılmış modern dünya, ne yazık ki çocuklarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Televizyon ve internet teknolojisi adeta bir sihirli değnek rolünde; bir yandan çocukları kolayca alıştırırken öte yandan yaratıcılığı da öldürüyor” dedi.

Bilgiye erişim kolaylığının çocukların zihnini tembelliğe ittiğini ifade eden Köse; “Televizyon dijital dadı rolünü yerine getiriyor. Teknolojiyi kullanma kültürü ve bilinci oluşmamış aile ortamlarında bu tehlike daha da büyüyor. Aileler televizyondan önce okuma eşiklerinden geçmeli, okuma olgunluğuna ulaşmalı, televizyon bilinçli kullanılmalı, çocuk için okula dönüşmemelidir. Bugünün dünyasında okulların eğitim işinde aile desteği olmadan kalıcı sonuçlar alması imkansız gibidir. Bu nedenledir ki okullarımızla, öğretmenlerimizle işbirliği içinde olalım ve çocuklarımıza birlikte sahip çıkalım” dedi.

Çocuklara; “Bugünün yarını, yarının umudu olan sevgili çocuklar; Eğlenin, sevinin, bayram yapın. Ama rüyalarınızı unutmayın” diye seslenen Köse; Hayallerinizden asla vazgeçmeyin, çok ama çok çalışın. İnanıyorsanız Allah sizlere hayal ettiklerinizi gerçekleştirme fırsatı verecektir. Şanlı bayrağımızı; ilmin, teknolojinin, özgürlüğün, demokrasinin, şanlı tarihimizin ve eşsiz medeniyetimizin burçlarına dikmek; Ülkemizin dünya muhtariyetini rahatsız eden ekonomik siyasi ve kültürel hedeflerini daha da büyüterek muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak adına sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tün Dünya Çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin konuşmasının ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterileri sahnelendi. Etkinlikler, bayram dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilmesiyle sona erdi.

KENT MEYDANINDA ÇOCUK ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Çocukların doyasıya eğlenmeleri için Karabük Belediyesi tarafından Çocuk Şöleni düzenlendi. Kent Meydanına; tırmanma piramidi, kaydıraklar, trambolin, sosis balon gibi birçok oyuncaklar kurulurken, çocuklar bu oyuncaklar da gönüllerince eğlendiler. Aileleri de çocukların bu sevincine ortak oldular. Ayrıca çocuklara pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi. Diğer yandan Şenlik alanına kurulan sahnede, minikler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Öğle saatlerinde başlayan program akşam saatlerine kadar devam etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de trafik kazasında bir gazeteci öldü, bir gazeteci yaralandı

Yayın: 28.03.2024 10:50
Paylaş:
A+ A-

Artvin’de meydana gelen trafik kazasında bir gazeteci öldü, bir gazeteci ağır yaralandı.

Artvin-Erzurum kara yolunun 12. kilometresinde TRT Haber Artvin Muhabiri Fatih Tüysüz’ün kullandığı 34 FZJ 841 plakalı otomobil, yol kenarındaki işaret levhasına çarptı.

Kazada sürücü ve beraberindeki Çoruh Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Tolga Gül yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Eski Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Gül, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Tüysüz’ün tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor.

Öte yandan Vali Cengiz Ünsal, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, hastaneye gelerek Gül’ün ailesine taziyede bulundu, Tüysüz’ün ailesine ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’dan Tolga Gül için taziye mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Artvin’de haber takibinden dönerken meydana gelen trafik kazasında vefat eden Çoruh Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Tolga Gül’e Allah’tan rahmet diliyorum. Kazada yaralanan ve tedavisi süren TRT Haber muhabiri Fatih Tüysüz’e acil şifalar temenni ediyorum.” (AA)