Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Kasım, 2025 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da hamsinin kilosu 40 liraya düştü: Metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu

Çorum’da kilogramı 40 TL’ye düşen hamsiden satın almak isteyen vatandaşlar balıkçı önünde metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu.

Çorum’da bir balıkçı, dönemin en sevilen balıklarından olan hamsinin kilosunu 40 liradan satmaya başladı. Ucuz hamsi satıldığını duyan vatandaşlar ise balıkçı önünde metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Esnaf tüm vatandaşların talebini karşılayabilmek için vatandaşlara 2,5 kilodan fazla hamsi alamayacaklarını söyledi.

“Vatandaşımız balık yesin ve balığa doysun diye de fiyatı 40 TL’ye çektik”

Her vatandaşın sofrasında balığın bulunmasını düşünerek bu türlü bir kampanya yaptıklarını belirten iş yeri Sahibi Osman Yiğit, “30 yıldır bu bölümdeyim. Çocukluğumuzdan beridir bu işi yapıyoruz. Daima kendimize çalışalım, demedik. Biraz da vatandaşa çalışalım, herkesin konutuna balık girsin, herkes balık yesin, dedik. Balık demek, sıhhat demek, vatandaşlarımız tüketsinler diye bu türlü bir şey yaptık. Çorum’umuzda deniz olmamasına karşın Karadeniz bölgesinden bizim fiyatımız şu an çok çok uygun. Vatandaşımız balık yesin ve balığa doysun diye de fiyatı 40 TL’ye çektik. Bu durumdan müşterilerimiz de çok şad. Talep esasen kendisini de belirli ediyor. Her vakit her yerde hizmet şart” dedi.

“Alıp konuta götürüp çoluk çocuk yiyeceğiz”

Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Gazi Kantemir, fiyatın çok uygun olduğunu belirterek, “Evim buraya yakın, yoldan geçerken balığın fiyatını gördüm ve uygun buldum. Alıp konuta götürüp çoluk çocuk yiyeceğiz. Çok da hoş bir şey oldu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin