blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı

Çorum’dan kısa kısa

ÇORUM (AA) - Çorum’da evlerin arasındaki boş arsada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bahçelievler Mahallesi Dumlupınar 18. Sokak'taki boş arsada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çorum Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını eve sıçramadan söndürdü.

-Traktörden düşen kişi yaralandı

Bayat ilçesinde traktörden düşen kişi yaralandı.

Güldane O. (50), ilçe merkezinde seyir halindeki traktörün römorkundan düşerek yaralandı.

Sağlık ekiplerince Bayat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kişi, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

-Elektrik panosundan çıkan yangın söndürüldü

Çorum’da bir ikamette çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Sarılık köyünde F.C.'ye ait iki katlı evde elektrik panosundan kaynaklandığı değerlendirilen yangın çıktı.

İhbar üzerine köye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çorum Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu.

-Tanımadığı birinin saldırısına uğrayan kişi yaralandı

Çorum’da bir kişi engelli vatandaşın başına taşla vurarak yaraladı. O anlar bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Duyma ve konuşma engelli Sait Y. (69), Gülabibey Mahallesi Bakırcılar Sanayi Sitesinde yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişinin kafasına taşla vurması sonucu yaralandı.

Yere düşerek yaralanan Sait Y, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis ekiplerince kimliği belirlenen saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 15:39 tarihinde yayınlandı

Safranbolu’da safran soğanı hasadı başladı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Türkiye’nin en değerli tarım eserlerinden biri olan safran bitkisinin çoğaltılmasını sağlayan safran soğanlarının hasadı başladı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve ismini verdiği safranla özdeşleşen Safranbolu’da, safran üretimini artırmak gayesiyle çeşitli projeler yürütülüyor. Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) dayanağıyla hayata geçirilen "Lavanta Kokulu Safran Bahçesi" ve "Markalaşma Yolunda Safran" projeleri dikkat çekiyor.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen projelerin alandaki değerli uygulama alanlarından biri olan Safranova işletmesinde, Haziran ayı prestijiyle safran soğanı hasadına başlandı.
Safranova’nın Gayza köyündeki üretim alanında başlayan hasatta, yalnızca çiçek üretimi değil, safranın geleceğini belirleyen soğanlar (yumrular) toprakla buluşturulmak üzere ihtimamla ayrılıyor. Tohumla değil, sırf bu yumrularla çoğaltılabilen safran bitkisi için soğan kalitesi büyük kıymet taşıyor.
"Safranı geleceğe taşımak için daima birlikte çalışacağız"
Hasat alanını ziyaret eden Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Lideri Erol Altuntepe ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akgül, üreticilerle bir ortaya gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililer, üreticilere teknik ve kurumsal dayanak sağlandığını belirterek, safran üretiminin sürdürülebilirliği için tüm tarafların iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.
Altuntepe, yaptığı açıklamada, "Safran yalnızca bir eser değil, Safranbolu’nun ruhunu taşıyan bir bedeldir. Bu bedeli yaşatmak için kamu, STK ve üreticiler el ele vermeli" dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akgül ise, "Bu projeler, gençlerin tarıma yönelmesini sağlıyor. Birebir vakitte lokal eserlerin markalaşarak ekonomik kıymet kazanmasına katkı sağlıyor" tabirlerini kullandı.
Üretim yaygınlaşıyor
Hasat edilen sağlıklı safran soğanlarının yeni üreticilere ulaştırılarak daha geniş alanlarda ekileceği, böylelikle Safranbolu safranının ulusal ölçekte tekrar görünürlük kazanacağı bildirildi.
Yapılan çalışmaların, yalnızca bir tarım faaliyeti değil; doğal mirasın korunması, kırsal kalkınma ve kültürel süreklilik açısından da büyük kıymet taşıdığı tabir edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin