Trabzonspor yeni transferi Ukraynalı futbolcu Danylo Sikan, ekibin başarısı için elinden geleni yapacağını belirterek, "Önceliğim kadromun kazanması. Grup başarısı olmazsa, kendimi de başarılı bulmam" dedi.
Trabzonspor yeni transferi Ukraynalı futbolcu Danylo Sikan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sikan, değerli olanın ekibin kazanması olduğunu belirterek, "Önemli olan grubun kazanması. Kadro kazandığında, 3 puan aldığında benim attığım gollerin bedeli var. Grup kazanmadığında ben de kendimi başarılı görmem. Zubkov transferi konusunda fazla şey bilmiyorum fakat umarım transfer olumlu sonuçlanır ve tekrar birlikte oynama fırsatı buluruz" tabirlerini kullandı.
Teknik Yönetici Şenol Güneş’ten övgü dolu sözlerle bahseden 23 yaşındaki futbolcu, "Hocamız çok uygun bir antrenör. Birinci andan itibaren bana dostça yaklaştı. Birinci talebi oyun mantalitesini anlamamdı. Her gün konuşuyoruz. Ben de elimden geleni yapacağım ve umarım birlikte birçok maç kazanacağız" biçiminde konuştu.
Rusya-Ukrayna savaşına da değinen oyuncu, "Umarım savaş bir an evvel biter ve huzur ortamı sağlanır. Trabzon’a, Ukrayna’dan çok genç oyuncu geldi. Türkiye’ye ve Avrupa’nın öbür yerlerine de gittiler. Akşam Shakhtar Donetsk - Dormund maçını Batagov ile birlikte izleyeceğiz ve umarım Shakhtar kazanır" dedi.
"Buraya gelmemdeki maksadım düzgün oyuncu olmak ve ekibimin kazanmasını sağlamak"
Transfer süreciyle ilgili konuşan Danylo Sikan, "Buraya gelmemdeki en büyük gayem daha güzel bir oyuncu olmak ve ekibin kazanmasına katkı sağlamak. Birçok muvaffakiyet kazanacağız, asıl amacım de bu aslında" sözlerini kullandı.
Trendyol Muhteşem Ligi’ni yakından takip ettiğini belirten Ukraynalı futbolcu, "Gelmeden evvel de burayı takip ediyordum. Türkiye, âlâ ve kaliteli bir lig. Bana nazaran dünyanın en iyi 10 ligi ortasında. Ben de burada kendimi daha güzel bir oyuncu haline getirebilirim. Geldiğim kent bir futbol kenti, geldiğim ülke ise bir futbol ülkesi" diye konuştu.
"Shevchenko ve Ronaldo’yu beğeniyorum"
Futbolda beğendiği isimlerden açıklayan 23 yaşındaki futbolcu, "Andriy Shevchenko ve Brezilyalı Ronaldo. Henry ve Suarez de bu isimler arasında" dedi. Kadro arkadaşı Banza’nın performansını pahalandıran Sikan, "Banza kadroya kıymetli katkılar sunuyor. İdmanlarda yakından görüyorum. Ceza alanında ne kadar güzel bir bitirici olduğunu fark ettim. Kadro arkadaşlarımın kaliteli olması benim için de yeterli bir şey. Öbür santrfor oyuncuların uygun olması, azamî konsantrasyon sağlamama yardımcı oluyor" dedi. Harika Lig’de değerli golcüler olduğuna dikkat çeken Sikan, "Ligde büyük isimli santrforlar var lakin alanda isimler değil, kadrolar oynar. Biz de ekip olarak bunu yapmaya çalışacağız" tabirlerini kullandı.
"Hocamız nerede isterse oynarım"
Hangi bölgede oynamak istediğinin sorulması üzerine Ukraynalı futbolcu, "Tercihim santrfor oynamak olur lakin hocamızın ve kadronun muhtaçlığı olursa sol kanat, orta saha, stoper fark etmez, her yerde oynamaya hazırım" diye yanıt verdi.
Kulübün imkanlarından mutlu olduğunu lisana Danylo Sikan, "Burada üst düzeyde tesislere sahibiz. Kendimi geliştirebilmem ismine her şey mevcut" diyerek kelamlarını tamamladı.
Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Trabzonspor, Trendyol Harika Lig’in 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçının hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü. Basın mensuplarına birinci 15 dakikası açık olarak gerçekleştirilen idmanda Teknik Yönetici Şenol Güneş, oyunculara yönelik kısa bir konuşma yaptı. İdmanda tedavileri devam eden Onuralp Çevikkan, Okay Yokuşlu, Draguş, Arif Boşluk ve Nwakaeme yer almadı.