blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı

Defterdar Recep Serdar Zarar, matrahsız beyanlara ilişkin mükellefleri uyardı

Zonguldak Defterdarı Recep Serdar, 2024 yılında elde edilen gelirlerin beyanname verme müddetinin Gelir Vergisi mükellefleri için 1 Mart, Kurumlar Vergisi mükellefleri için 1 Nisan itibariyle başladığını hatırlattı.
Ayrıca 2025 yılı beyannamelerinde ziyan yahut matrahsız beyanda bulunan mükelleflerin bölümler itibariyle tespit edilerek beyan edilen sarfiyatları, banka hesap hareketleri ve beyanname revizyonu açısından Zonguldak Defterdarlığınca inceleme ve denetimlere tabi tutulacağını söz etti. Bununla birlikte, 2025 yılında dallar itibariyle hasılat tespiti kontrollerinin başladığını belirten Serdar, ziyan yahut matrahsız beyanda bulunan mükellefler açısından da yönetim tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda hasılat tespiti kontrolleri de yapılacağını söyledi.
Bu kapsamda, defterdarlığa bağlı tüm Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerinin rastgele bir cezalı tarhiyat sürecine muhatap olmaması için yıllık gelir ve masraflarını gerçeği yansıtacak biçimde beyan etmelerinin ehemmiyetini vurgulayarak; gerçek gelirini beyan eden tüm mükelleflere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 00:42 tarihinde yayınlandı

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu minibüsüyle tüp yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Gerede ilçesi Havullu köyü mevkiinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa T. idaresindeki 06 BKC 975 plakalı yolcu minibüsü ile tıpkı istikamette seyreden S.B. yönetimindeki 06 AP 0358 plakalı tüp yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle minibüs içerisinde bulunan 16 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımı sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde etraftaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin