Değirmenci’den Birlik Medya’ya Ziyaret

Değirmenci’den Birlik Medya’ya Ziyaret

Yayın: 02.08.2022 17:00
Paylaş:
A+ A-

Pazartesi günü Karabük ‘e gelen ve dünde bir dizi ziyaretlerde bulunan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve beraberinde genel merkez yöneticileri , Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı ve yöneticileri ile birlikte Birlik Medyayı ziyaret etti. Ziyarette Birlik Medya ortakları ve çalışanları hazır bulundu. Ziyarette bir konuşma yapan Birlik Medya Ortaklarından Okan Küçük, yeniden Genel Başkan seçilen Değirmenci’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak “İki gündür Karabüktesiniz. Genel Başkan seçildikten sonra bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiniz. Genel Başkan seçilmeniz halinde ilk ziyareti Karabük’e yapacağınızı söylemiştiniz, bugünde  o ziyaretleriniz çerçevesinde bizleri ziyaret ediyoruz, ziyaretinizden dolayı size ve yönetim kurulu adınıza teşekkür ediyorum” dedi

Karabük’te böyle bir birleşimin çok güzel olduğunu ve bu birlikteliğin ömür boyu devam etmesi temennisinde bulunan Özçelik-İş  Sendikası Genel Başkanı Yunus  Değirmeci ise ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Genel Başkan seçilmem halinde ilk ziyaretimi Karabük’e gerçekleştireceğim demiştim ve bunu gerçekleştiriyorum. Çok güzel bir birliktelik oluşturmuşsunuz. Yerel basının ayakta kalabilmesi için yapılan güzel bir oluşum. Ben sizleri bu oluşumunuzdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kimseyle bir dertlerinin ve sorunlarının  olmadığının altını çizen Değirmenci; “Genel Kurullar yapılır, herkes aday olur olmaz, bizim bir tek derdimiz var, bize bu toprakların emanet ettiği Özçelik-İş Sendikasını büyütmek. Altını çizerek söylüyorum 50 binler 100 binler bize az çünkü bizim alanımızda 1 milyon sendikasız işçi var bu işçi eziliyor, sömürülüyor, yeri geliyor sigortasız çalıştırılıyor bunlara ulaşmamız lazım ulaşmak için de enerjimiz, alın terimizi oraya yönlendirmemiz lazım o bunu dediydi, şu bunu dediydi diyerek kendi içimizde kargaşayı sürdürmemiz lazım buna da asla müsaade etmeyiz bizimle yol yürümek isteyen 16 şubeden, 45 bin üyeden herkesle beraberiz. Ben Genel Başkanım Genel Kurulda ben yetki aldım Yönetim Kurumla oluşturtacağım sendikal politikama ayak uyduran herkes başımızın tacıdır hızımıza yetişecek, çalışacak, Özçelik-İş davasına inanacak. Şahsıma bugüne kadar yapılan her türlü yalan, iftira hepsini yok sayıyorum ama Özçelik-İş’e kim zarar verdiyse, kim zarar vermeye devam edecekse bilsin ki onlarla  bizim işimiz olmaz bunun bir bedeli varsa ödemeye de ben razıyım, hiç tereddütsüz kavgaya hazırım. Yönetimimizde AK Parti Safranbolu İlçe Teşkilatından Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Mustafa Kılıç var, zımba gibi Şube Başkanımız var, göreve gelir gelmez haddehanelerde rüzgar gibi esti, demek ki çalışıyor. Başta Kenan Yılmaz olmak üzere Mustafa Kılıç’la biz yol yürüyeceğiz. Bu yol yürümede bu iki arkadaşımızın arasına nifak sokmaya çalışan, ayrıştırmaya çalışan, taklacılara, dedikoduculara asla müsaade etmeyeceğiz. vaz geçmeyiz, geçirttirmeyiz” dedi.(Ergin Ertuğrul)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Güven Hastanesi’nden “Avrupa’nın obezite oranı en yüksek ülkesi Türkiye” değerlendirmesi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Güven Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Demirci, 18 Mayıs Avrupa Obezite Günü kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü'nün obeziteye ilişkin son verilerini değerlendirerek uyarılarda bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demirci, obezite ve obeziteyle ilişkili hastalıkların her yıl katlanarak arttığını belirtti.

Demirci, özellikle çocuklarda obezite sıklığının erişkinlere göre daha hızlı arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Henüz toplum olarak sağlıklı yaşam için beslenmenin ve egzersizin önemini tam kavrayamadık. Genel olarak, yüksek kalorili besleniyoruz. Yemek yemek bizim için hobi ve eğlence niteliğinde. Arkadaşlarımızla, dostlarımızla buluştuğumuzda planlarımızı yemek üzerine kuruyoruz. Vakit geçirirken, yemek yemeyi seviyoruz. Seçeneklerimiz arasında birlikte yürüyüş yapmak çok fazla tercih edilmiyor. Hala, toplumumuzun bazı kesimlerinde kilolu insanların daha sağlıklı olduğu düşünülmekte. Kültürün, geleneklerin ve adetlerin etkisiyle toplumumuz yemekle arasına mesafe koyamıyor.

– Endokrin bozucu kimyasallar obeziteye yol açıyor

Son zamanlarda tüm dünyada miktarı artan endokrin bozucu kimyasalların da obeziteyi tetiklediğini vurgulayan Demirci, işlenmiş ve hazır gıdalar konusunda uyarılarda bulundu.

Demirci, endokrin bozucu maddeler arasında, solunan hava, içilen su ve yenilen gıdalarla vücuda giren ve biriken, endokrin sistemini olumsuz etkileyen ve bu etkilerini nesilden nesile aktarabilen kimyasal maddeler olduğuna işaret ederek, “Endokrin bozucu kimyasallardan tamamen uzak kalmak mümkün olmasa da sağlıklı ürünler tüketerek ve hayatımızda plastik kullanımını minimuma indirerek en azında bu zararlı kimyasallara maruziyetimizi elimizden geldiğince azaltmamız gerekiyor.” tavsiyesinde bulundu.

Obezite sıklığının tüm dünyada hızla artığına ve son 20 yıldır obezite artışını durdurabilen bir ülke olmadığına vurgu yapan Demirci, eğer obezite sıklığındaki artış önlemez ise 2035'te dünya nüfusunun yarısından fazlasının kilo fazlalığı ve yarattığı sorunlarla karşı karşıya kalacağını ifade etti.

– “Obezite artış hızı 5-19 yaş arası çocuk ve gençlerde, erişkinlere göre neredeyse 2 kat daha yüksek”

Demirci, sağlık verilerine bakıldığında durumun iç açıcı olmadığının altını çizerek, “Yıldan yıla daha kötüye doğru gidiyor. Dünya Sağlık Örgütü 2023 verilerine göre tüm dünyada obezite sıklığı yüzde 14 civarında. Bu yüzdeye, kilo fazlalığı olanları da eklediğimizde yüzde 38'e ulaşıyor. Artış hızı durdurulamaz ise 2035'te dünya nüfusunun yarıdan fazlası kilo fazlalığıyla mücadele etmek zorunda olacak. Ayrıca dikkat çekmek istediğimi önemli bir nokta, obezite artış hızı 5-19 yaş arası çocuk ve gençlerde, erişkinlere göre neredeyse 2 kat daha yüksek. Çocukluk çağı obezitesi de günümüzde bir tehlikeli boyuta ulaşmış durumda.”

Türkiye açısından durumun biraz daha ciddi boyutta olduğuna vurgu yapan Demirci, “Türkiye İstatistik Kurumu 2022 verilerine göre ülkemizde kilo fazlalığı yüzde 35.6, obezite sıklığımız ise yüzde 20.2. Verilere göre Avrupa'nın obezite oranı en yüksek ülkesiyiz.” bilgisini paylaştı.

Obeziteye karşı başarılı mücadele etmek için farkındalığın artması gerektiğini belirten Demirci, obeziteyle mücadelenin “ülke politikası” olarak benimsenmesi ve sosyal yaşamın sağlığını ön planda tutacak şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkati çekti.