Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
24 Ekim, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı

Demir Export’un projesine TÜBİTAK ARDEB 1001 desteği

İSTANBUL (AA) - Demir Export ekibi tarafından geliştirilen "Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi Ve Tesis Ölçekli Uygulanması" projesi TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında destek almaya hak kazandı.

Demir Export'tan yapılan açıklamaya göre, madencilikte dijitalleşme ve kaynakları verimli kullanma odağında çalışmalarını sürdüren şirket, AR-GE çalışmalarının merkezine bunlarla beraber yapay zekâ uygulamalarını alıyor ve projelerini bu eksen etrafında geliştiriyor.

Bu kapsamda, uzun soluklu bir çalışmanın sonunda, bütünüyle Demir Export Proje ve AR-GE ekipleri tarafından geliştirilen "Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi ve Tesis Ölçekli Uygulanması" isimli proje önerisi hazırlandı ve TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında değerlendirilmek üzere sunuldu.

Yapılan değerlendirmeler sonunda proje kabul edilerek çalışmanın TÜBİTAK’ın "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında hayata geçmesine karar verildi.

Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi etrafında değerlendirilen projenin danışmanlığını Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Öğretim üyelerinden Dr. E. Caner Orhan, yürütücülüğünü Dr. Ahad Harzanak (Demir Export), araştırmacılığını ise Haydar Çınar (Demir Export) ve Dr. Özgür Özcan (Hacettepe Üniversitesi) gerçekleştirecek.

Söz konusu proje 540 bin Türk liralık bütçeye sahip olacak ve çalışma kapsamında bir doktora ve biri de yüksek lisans öğrencisi olmak üzere iki kişilik bursiyer kadrosu açılacak.

Açıklamaya göre, TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında 1654 başvuru arasında alanında özel sektöre ait desteklenen tek proje niteliğindeki çalışma, madencilikte dijitalleşmeye yönelik öncü proje olarak yerini alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı

Şarampole devrilen Mercedes kağıt gibi ezildi

Tokat’ın Artova ilçesine bağlı Gümüşyurt köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Gece saatlerinde yaşanan kazada teze nazaran Artova’dan Zile istikametine seyir halinde olan Ç.C. idaresindeki 07 AVP 289 plakalı Mercedes marka araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada hurdaya dönen arabada bulunan 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sıhhat takımları sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde Tokat’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin