blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 13:10 tarihinde yayınlandı

Devlet yurdunda büyüyen vatandaş, kadın kuaförü eşiyle birlikte yürekleri ısıtıyor

Çorum’da şahsî bakıma muhtaçlığı olan vatandaşlara fiyatsız ’askıda kuaför’ hizmeti veren çift, 40 günde 426 şahsa ulaştı. Devlet yurdunda büyüyen vatandaş ve bayan kuaförü eşi, daha fazla dezavantajlı bireye ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyor.
Çorum’da yaşayan Ahmet ve Gülcan Barbaros çifti, yaklaşık 3 ay evvel dönem aldıkları kuaför işletmesinde, şahsî bakıma muhtaçlığı olan, yetim, öksüz, engelli bireyler için duyarsız kalmayarak ’askıda kuaför’ hizmeti başlattı. Yalnızca iş yeriyle sonlu kalmayan çift, çantalarına koydukları kuaför materyalleriyle köylere, sevgi konutlarına sarfiyata vatandaşlara fiyatsız kuaförlük hizmeti veriyor. 25 yıldır kuaförlük yapan Gülcan Barbaros ile bir kamu kurumunda çalışan eşi Ahmet Barbaros, 40 günde ferdî bakıma muhtaçlığı olan 426 bireye ulaştı.

Devlete olan borcunu yeterlilikle ödemeye çalışıyor
Kendisinin de devlet yurdunda büyüdüğünü söz eden Ahmet Barbaros, devlete ve millete borcunu muhtaçlık sahibi vatandaşlara yardım ederek ödemeye çalıştığını söyledi. Kendilerinin daha fazla beşere ulaşmak için çaba vermek istediklerini, lakin kuaför hizmetlerinde gereken gereçler konusunda takviye beklediklerini kaydeden Barbaros, hayatın her alanında bu üslup uygunlukların yayılması durumunda hata oranlarının düşeceğine inandığını lisana getirdi.

"Amacımız, onların toplumsal hayatta karşılaştıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletmek"
Başlatmış oldukları askıda kuaför projesi kapsamında bakıma muhtaçlığı olan vatandaşlara ulaşmak istediklerini söyleyen Ahmet Barbaros, "Aslen Çankırılıyım ve uzun müddettir Ankara’da bir kamu kurumunda vazife yapıyorum. Çocukluğumda devlet tarafından sokaklardan kurtarılıp yetiştirme yurtlarında büyüdüm. Bu güçlü süreçleri şahsen yaşadığım için, muhtaçlık sahibi, yetim, öksüz, yaşlı ve engelli bireylere dayanak olmak emeliyle çeşitli projeler yürütüyoruz. Hedefimiz, onların toplumsal hayatta karşılaştıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletmek. Eşim 25 yıldır bayan kuaförü. Bir gün eşimle konuşurken, muhtaçlık sahibi çocuklara ayakkabı ve kıyafet üzere yardımlar yapmaya karar verdik. Köy köy gezerek Türkiye’nin farklı yerlerinde bu yardımları ulaştırdık. Daha sonra eşimle bir çanta hazırladık ve içine kuaför gereçleri koyduk. Dağ köylerinden obalara kadar birçok bölgeye giderek bakım hizmetleri sunduk. Eşim Çorumlu. Vakitle Çorum’a yerleştik ve burada bir kuaför salonunu devraldık. Bir gün eşimle konuşurken askıda kuaför hizmetini başlatmaya karar verdik. Çorum’daki öksüz, yetim, engelli ve yardıma muhtaç yaşlılara fiyatsız bakım hizmeti sunmayı hedefledik. Belediyemizle bağlantıya geçtik ve Toplumsal Yardımlaşma Ünitesinin takviye verdiği ailelerin listesini aldık. Bu liste yaklaşık 600 bireyden oluşuyordu, aileleri hesaba kattığımızda ise 2 bin 400 şahsa ulaştı. 40 günlük bir müddette 426 vatandaşımıza bakım hizmeti verdik" dedi.

"Devletimize bir vefa borcumuz var"
Devlete olan vefa borcundan ötürü bu yardımları yaptığını söz eden Barbaros, "Bu çocuklar, bu beşerler bizim. Huzurlu, barış dolu ve inançlı bir ülke için öncelikle dezavantajlı kümelere sahip çıkmalıyız. Ben bir örneğim. Şayet devlet bana el uzatmasaydı, tahminen de bugün nerede olacağım muhakkak değildi. Devletimize bir vefa borcumuz var. Annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin dayanağıyla bize bakıldı. artık sıra bizde. Bu sorumluluğu hissederek devletimize olan borcumuzu bu türlü projelerle ödemeye çalışıyoruz. 55 günlük süreçte yaklaşık 600 şahsa ulaştık. Buradan Türkiye’deki tüm kuaför ve berber arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu çocukların hepsinin bakıma muhtaçlığı var. Biz bu işin ucundan tutmaya karar verdik ve çocuklardaki değişimi görmek bizi çok memnun etti. Buraya gelen çocuklar gülerek çıkıyor. Çocuk gülerse dünya güler. Beşerler kötülükle değil, düzgünlükle yarışsın. Şayet Türkiye’deki tüm kuaför ve berberler, her biri 5 çocuğun bakımını fiyatsız üstlense, ne kaybeder? Bu projeyi başlattık, lakin yalnızca askıda kuaför ile sonlu kalmasın. Askıda kasap, askıda manav üzere farklı alanlarda da muhtaçlık sahiplerine dayanak olalım. Ülkemizdeki hata oranlarını, hırsızlığı, uyuşturucuyu ve öbür aksilikleri azaltmak istiyorsak dezavantajlı kümelere sahip çıkmalıyız. Kimsenin maddi yardımına gereksinimimiz yok, lakin daha fazla bireye ulaşabilmek için kuaför gereçlerine muhtaçlığımız var. Gelen kimi vatandaşlarda bit üzere meseleler oluyor, kimilerinde öbür problemler oluyor. Allah razı olsun, eşim ve takımımız gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle çalışıyor. Yaptığımız bu proje, Çorum Belediye Liderimizin da dikkatini çekti. Birinci sefer bir idarecinin karşımda bu kadar içten takviye verdiğini gördüm. Bizi ziyaret ederek tebrik etti ve projemize takviye olmak istediğini söyledi. Valimizden, belediye liderimizden ve öteki idarecilerden de bu çalışmaya öncülük etmelerini bekliyoruz. Şayet bu proje Türkiye geneline yayılırsa, inanıyorum ki cürüm, terör, hırsızlık ve uyuşturucu üzere meselelerin önüne geçebiliriz. Yeterliliği daima birlikte yayalım, tek yarışımız düzgünlük olsun" diye konuştu.

"Şimdi yeni bir adım atmak istiyoruz: Online kuaför hizmeti başlatmak"
Yaptıkları hizmet için materyal gereksinimleri olduklarını söz eden Gülcan Barbaros ise, "Eşimle birlikte daha evvel köylere rehabilitasyon çalışmaları için gidiyorduk. Daha sonra insanların bize daha kolay ulaşabilmesi için bir yerimiz olmasını istedik. Şu anda Çorum’da bir kuaför salonumuz var ve vatandaşlar buraya geliyor. Yerimiz muhakkak olduğu için öteki kentlerden bile arayanlar oluyor. Bizim için değerli olan, bu sistemi oturtmuş olmak. Lakin artık yeni bir adım atmak, online kuaför hizmeti başlatmak istiyoruz. Bu fikrin sebebi, gelen talepler. Örneğin, birtakım bireyler, ’engelli annem var, getiremiyorum, gelebilir misiniz’ diyor. Kimileri ise arkadaşım müdafaa kararı almış, eşiyle boşanma kademesinde, gelebilir misiniz’ üzere taleplerde bulunuyor. Bu nedenle online kuaför hizmetine başlama kararı aldık. Lakin şu an en büyük muhtaçlığımız, materyal eksiğimiz. Bilhassa iş bayanlarından takviye bekliyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 500 bireye ulaştık, lakin listemiz çok kabarık. Yardıma muhtaçlığı olan herkese ulaşmak istiyoruz. Dükkanımızda elimizden geleni yapıyoruz, ama asıl amacımız, gereksinim sahibi herkese dokunabilmek. Halkımızdan, bilhassa bayanlarımızdan takviye bekliyoruz. Bayanlara davetimiz var, zira biz kalpten kalbe hoşluk peşindeyiz. Bütün hoşluklar süreksiz; lakin kalıcı olan, kalpten kalbe akan güzelliktir" biçiminde konuştu.

"Kişisel bakımımıza ne vakit ne de bütçe ayırabiliyoruz"
Sunulan askıda kuaför hizmetinden fiyatsız yararlanan görme engelli Ceyhan Turhan da, "Ben görme engelliyim ve gözlerimde bir rahatsızlığım var. Kızlarımdan biri PKU hastası, özel eserlerle besleniyor. Tesadüfen duyduğum askıda kuaför projesi beni çok memnun etti. Zira kimi masraflar nedeniyle şahsî bakımımıza ne vakit ne de bütçe ayırabiliyoruz. Bu hizmetin fiyatsız olması ve bizim düşünülmemiz nitekim çok hoş. Bayanların, besin üzere temel gereksinimlerin ötesinde ferdî bakıma da muhtaçlığı var. Bu halde düşünülmesi beni ayrıyeten keyifli etti. İki kızım var ve yalnızca onların saç kısmı için 800 TL harcamam gerekiyor. Bu proje sayesinde bu yükten kurtulduk. İnşallah her ay geleceğim. Bu hoş davranışın herkes tarafından duyulmasını ve öğrenilmesini dilerim" sözlerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:54 tarihinde yayınlandı

Niksar’da orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Grupların yangını denetim altına almak için müdahalesi sürüyor.
Edinilen bilgilere nazaran yangın, Niksar ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Tokat Orman İşletme Müdürlüğü ile Niksar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü grupları sevk edildi. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda başlayan yangını denetim altına almak için takımların çalışması devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin