Dikili’de balıkçı teknesi battı: 3 kişi öldü, 2 kişi kayıp

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.01.2024 10:40
A+ A-

İzmir’in Dikili ilçesinde balıkçı teknesinin batması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp 2 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, Salihleraltı mevkisi açıklarında, içinde 10 kişi bulunan balıkçı teknesinin battığını belirtti.

Olay yerine giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin alabora olan teknedeki 5 kişiyi kurtardığını ifade eden Budan, teknedeki Oğuz İrgit, İsmet Akdağ ve Orhan Pancar’ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Budan, teknede olduğu belirtilen 2 kişinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan, Dikili Devlet Hastanesine sevk edilenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada ise Dikili açıklarında, içinde 10 kişi bulunan “Oğuz İrgit” isimli balıkçı teknesinden haber alınamadığı bilgisi üzerine bölgeye 1 helikopter, 4 bot ve 1 dalış timinin sevk edildiği belirtildi.

Arama kurtarma faaliyetleri sonucu teknede bulunanlardan 5’inin sağ ve bilinci açık olarak bota alındığı, bilinci kapalı olarak alınan 3 kişinin ise ambulansta yaşamlarını yitirdikleri kaydedildi.

Açıklamada, kayıp olduğu değerlendirilen 2 kişi için arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akenerji 2023 Entegre Faaliyet Raporu, iki uluslararası ödüle layık görüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 04:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akenerji, 2023'e ilişkin finansal performansını ve sürdürülebilirlik faaliyetlerini içeren entegre faaliyet raporuyla uluslararası alanda iki prestijli ödül kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akenerji'nin 2023'e ilişkin entegre faaliyet raporu, uluslararası ARC Awards 2024'te “altın” ve “bronz” olmak üzere iki ödüle layık görüldü.

Şirketin finansal ve operasyonel performansını şeffaf bir şekilde yansıtan rapor, PDF formatlı rapor kategorisinde birincilik ödülünü kazanırken, “tasarım/grafik” kategorisinde de dünya çapında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akenerji Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Özge Özen Aksoy, kazanılan ödülleri “gurur verici” olarak nitelendirdi.

Aksoy, kazandıkları ödüllerin, finansal raporlamadaki yüksek standartları ve paydaşlarla güçlü bağ kurma konusundaki kararlılıklarını tescillediğini belirterek, “Entegre faaliyet raporumuzla geçmişte inşa ettiğimiz, bugün sürdürdüğümüz ve gelecekte de yaratacağımız değerleri tüm paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Büyük bir titizlikle hazırladığımız raporumuz, iş yapış şeklimizdeki etik duruşumuzu ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Akenerji Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Can Gülcan da entegre faaliyet raporuna verilen ödüllerin, şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin etkinliğini teyit ettiğini aktardı.

Gülcan, “Sürdürülebilirlik, faaliyetlerimizin temel taşı olmaya devam ederken, bu alanda gösterdiğimiz çabaların küresel ölçekte takdir edilmesinden gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331