Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
01 Kasım, 2019 20:00 tarihinde yayınlandı
0

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı”

Karabük’te, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı (DÖGEP) 2019-2020 eğitim öğretim yılı çalışmaları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri ve ilgili mevzuat çerçevesinde okul ve kurumlarda görev yapan Din Merkez Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu’nda, Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik, mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı” 2019-2020 eğitim öğretim yılı çalışmaları başladı.

Düzenlenen DÖGEP çalışmalarına İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş ile il genelindeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Eğitimden önce konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vargeloğlu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün web sitesindeki çalışmaları yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti. Seçmeli din eğitimi derslerini öğrencilere sevdirerek daha çok itina gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vargeloğlu, seminere katılım sağlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

öğretmenlerine çalışmalarında başarılar diledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Kızıler tarafından “Din eğitimi ve öğretimi ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeydeki çalışmalar, din öğretiminde tartışılan yeni yaklaşımlar, iyi örnekler, özgün projeler, örnek uygulamalar ve orijinal düşünceler” konulu eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 01:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin