Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
20 Aralık, 2019 21:07 tarihinde yayınlandı
0

Diyabet Eğitimleri Devam Ediyor

Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün  “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Tip1 Diyabet Eğitimleri” okullarda Devam Ediyor.

Yaşam kalitesi, çocukluk çağı hastalıklarında sağ kalım oranlarının artması neticesinde kronik hastalığı olan çocukların değerlendirilmesinde önemli hale gelmiştir. Tip 1 diyabetli çocuklarda, hastalığın takip ve tedavi sürecindeki yaşam tarzı değişikliği bireyin yaşam kalitesini etkilemektedir. Diyabetli çocuklar da sağlıklı çocuklara kıyasla psikolojik stres, düşük sosyal yetkinlik ve yüksek oranda davranış sorunları oluşabilmektedir. Bu sorunları engellemek ve diyabetli çocukların diğer çocuklardan hiçbir farklılıklarının olmadığını gösterebilmek amacıyla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi’nin hazırladığı program doğrultusunda okullarımızda, Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Fatime ŞAHİN ve İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni İpek ÖZTÜRK tarafından, diyabetli öğrencinin bulunduğu sınıf başta olmak üzere öğrenciler, veliler, öğretmen ve idarecilere ‘Diyabet’ eğitimi verilmektedir. İlkokul düzeyindeki öğrencilere, diyabeti daha iyi anlatabilmek için öğrencilerle birlikte oyunlar oynanmaktadır. Diyabetli çocukların da diğer çocuklardan farklı bir beslenmelerinin olmadığının ve herkes gibi sağlıklı beslenmeleri gerektiğinin üzerinde durulmaktadır. Bununla birlikte ilkokul düzeyindeki çocuklara çizgi film karakterinin bulunduğu sunumla sağlıklı beslenme anlatılıp çocukların çok sevdiği ‘Kukuli Abur-Cubur’ şarkısı dinletilmektedir.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 02:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da parkta silahlı kavga: 2 yaralı

Çorum’da bir parkta çıkan silahlı kavgada tabancayla vurulan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece saatlerinde Akpınar Caddesi’ndeki Namazgah Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta henüz bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tabancayla ateş açıldı. Olayda B.K. ve O.A. yaralandı. B.K.’nin kendi imkanlarıyla hastaneye gittiği öğrenilirken, O.A. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri park ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekiplerince parkta çalışma yapıldı. Silahlı kavgaya karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin