blank
Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
23 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı

Doğal Taşların Şifa Özellikleri ve Burçlara Göre Taşlar

Doğal taşlar, yüzyıllardır enerji dengeleme ve şifa amacıyla kullanılıyor.

Her bir taş, kendine özgü özellikleri ve insanların ruhsal, fiziksel sağlıkları üzerindeki olumlu etkileri ile uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanıyor. İşte bazı popüler doğal taşlar ve özellikleri:

Ametist

Faydaları: Negatif enerjileri temizler, ruhsal dengeyi sağlar, stresle başa çıkmaya yardımcı olur.
Kullanım: Özellikle meditasyon sırasında tercih edilir.

Mavi Akik

Faydaları: Duygusal denge sağlar, stres ve kaygıyı azaltır.
Kullanım: İletişim problemlerinin üstesinden gelmek için idealdir.

Rose Quartz (Pembekuarz)

Faydaları: Aşk ve güven duygusunu artırır, kalp sağlığına iyi gelir.
Kullanım: Aşkı güçlendirmek için kullanılır.

Obsidyen

Faydaları: Negatif enerjileri uzaklaştırır, ruhsal ve bedensel dengeyi sağlar.
Kullanım: Enerji temizliği için kullanılır.

Burçlarla Doğal Taşlar
Doğal taşlar, aynı zamanda burçlarla da ilişkilendirilir.

Her burcun kendine uygun taşları bulunur:

Koç: Akik, Jasper, Ametist
Boğa: Zümrüt, Krizopraz, Safir
İkizler: Akik, Turkuaz, Kuvars
Yengeç: Kuvars, Peridot, Ametist
Aslan: Ametist, Kehribar, İnci
Başak: Obsidyen, Akik, Kaplan Gözü
Terazi: Turkuaz, Opal, Ametist

Akrep: Pembe Kuvars, Obsidyen, Mercan
Yay: Ametist, Topaz, Pembe Kuvars
Oğlak: Akik, Kehribar, Malakit
Kova: Ametist, Kristal Kuvars, Zirkon
Balık: Ametist, Opal, Mercan


Bu doğal taşların doğru kullanımı ile ruhsal ve fiziksel sağlığınızı destekleyebilir, denge ve uyum yakalayabilirsiniz. Unutmayın, her taşın kendine özgü enerjisi bulunuyor. Doğru taşların seçiminin ise burçlara göre yapılması öneriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı

Trabzon’da yayladaki buzul kütlesi dağcıların rotasını değiştirdi, 75 kişi kayıp sanıldı

Trabzon’un Çaykara ilçesinin Demirkapı Yaylası’nda dün 75 dağcının kaybolduğu haberlerine reaksiyon gösteren dağcılar, durumun bir kaybolma olayı olmadığını yalnızca bir rota değişikliği olduğunu açıkladı.
Trabzon’da dün sabah saatlerinde araçlarla Çaykara ilçesinin Demirkapı bölgesinde bulunan Haldizen-Sarigöl rotasına giden 75 kişilik dağcı kümesi yaklaşık 12 kilometrelik parkurun yarısında büyük bir buzul kütlesi ile karşılaştı. 75 kişiyi riske atmak istemeyen grup başkanları, birebir güzergahtan dönüş almak istedi. Sis ve güçlü coğrafik şartlar nedeniyle varış noktasına ilerleyen dağcı takımından kimi bireyler 112 Acil Davet Merkezi’ni arayarak kaybolduklarını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, AFAD ve UMKE takımları, istekli korucular ile 2-3 saatlik seyahatin akabinde dağcı gruba ulaştı. Sisli ve kuvvetli tabiat şartlarına karşın dağcı gruba ulaşan UMKE grupları tarafından küme üyelerinin sıhhat denetimleri yapıldı. Yapılan denetimlerin akabinde dağcı takımı araçlara bindirilerek kent merkezine getirildi.
Buzul kütlesi nedeniyle rota değiştiren ve kayıp sanılan 75 kişilik takımın Haldizen-Sarigöl rota yürüyüşünü düzenleyen Trabzon Dağcılık ve Tabiat Sporları İhtisas Spor Kulübü İdare Konseyi Lideri Prof. Dr. Kazım Sezen o anları anlattı. Sezen "Kaybolma üzerine haberler yapıldı fakat kaybolma muhakkak yok. Çok ağır sis ve kar kütlelerinden ötürü rotamızı değiştirmek zorunda kaldık. O kadar büyük bir kümesi riske atmamak ismine geldiğimiz yoldan geri dönmeye karar verdik. Bu süreçte ister istemez karanlığa kaldık. Süreci yönetmeye çalışırken kümenin içerisinden kimi arkadaşlar arama yapmışlar. İş bizim dışımızda gelişti. Varız noktasına 1 kilometremiz kalmıştı" dedi.

"Kaybolma üzerine haberler yapıldı lakin kaybolma katiyetle yok"
"Aşırı ağır sis ve kar kütlelerinden ötürü rotamızı değiştirmek zorunda kaldık" diyen Sezen, "O kadar büyük bir kümesi riske atmamak ismine geldiğimiz yoldan geri dönmeye karar verdik. Bu süreçte ister istemez karanlığa kaldık. Süreci yönetmeye çalışırken kümenin içerisinden kimi arkadaşlar arama yapmışlar. İş bizim dışımızda gelişti. Varız noktasına 1 kilometremiz kalmıştı. Takımlarla görüştüğümüzde gelmeyin sizde kaybolursunuz dedim. Yayladan bir çoban arkadaşı yanlarına alarak bize yanlışsız geldiler. Demirkapı yaylasına 1 kilometre kala buluştuk. Yamaçta bir kar kütlesi. Buzul haldeydi. 75 kişinin oradan geçmesi büyük bir risk. Rastgele bir kaymada sakatlık olabilirdi. O riski almamak ismine en güzel yol bildiğimizden yoldan geri dönmekti. GPS kaydımız vardı onunla yürüyorduk" formunda konuştu.
12 kilometrelik bir parkur olduğunu kaydeden Sezen, "Sadece üşümeler oldu. Onun dışından rastgele bir sorunumuz olmadı. Planımızda 6 saat gidip 6 saat geri dönmek vardı. Yaklaşık 12 kilometrelik bir parkurdu. Dönecek olduğumuz yolu zıt yoldan tekrar yürümeye başlayınca olağanda 5-6 üzere dönmemiz planlanan yeri gece 12’de döndük. Sağ salim herkes meskenine gitti" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin