Doğanşehir’de enkazın tamamının bayrama kadar kaldırılması hedefleniyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yıkılan binaların yüzde 75'inin enkazı kaldırıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'nın Doğanşehir ilçesine koordinatör olarak atanan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek öncülüğünde vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.
13 konteyner kentin kurulacağı yaklaşık 38 bin nüfuslu ilçede, kalıcı konutların ihaleleri de yapılıyor.
Vali Şimşek, AA muhabirine, Doğanşehir'de ilk günden beri çalışmaların devam ettiğini, ilçede devletin destekleri ve milletin gücüyle yaraları sarmaya çalıştıklarını belirtti.
Bir yandan enkaz kaldırma bir yandan da konteyner kurma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Şimşek, "Enkaz kaldırmada yaklaşık yüzde 75'lik bir seviyeye ulaştık. 250 iş makinesi günde 1200 sefer gerçekleştiriyor. İnşallah bayrama kadar Doğanşehir'deki enkazı kaldırmış olacağız." dedi.
13 konteyner kentin kurulum çalışmaları sürüyor
Şimşek, konteyner kent kurma çalışmalarının hızla devam ettiğini aktararak şunları kaydetti:
"13 konteyner kent kurulması planlamıştı. Bunlardan bir tanesi hemen hemen bitti ve yaklaşık 700 vatandaşımız burada yaşamaya başladı. 12 noktadaki kent kurma çalışmalarımız ise son aşamaya geldi. Altyapı çalışmalarımız buralarda bitti, konteynerleri alana yerleştirmeye başladık. İnşallah burada kısa sürede vatandaşlarımız konteyner kente alınmış olacak. Kalıcı kentler noktasında da güzel gelişmeler oldu. Merkezde planlanan 957 kalıcı konutun temelleri atıldı ve inşaat çalışmaları başladı. Ayrıca kırsal mahallelerde de yine 6 köyümüzde ihaleler gerçekleştirildi. Diğer köylerimizde de sırası geldikçe ihaleler yapılmaya devam edecek."
Vatandaşların yaralarını sarmaya ve depremin izlerini kaldırmaya gayret ettiklerini ifade eden Şimşek, çalışmalarda görev alan Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas İl Özel İdaresi ve tüm kamu personeline teşekkür etti. (AA)
Trabzon’da devlet eski sahil yolu büyük ölçüde sel suları ve çamurdan temizlendi
Trabzon’da dün tesirli olan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve su baskınlarından en fazla etkilenen 2 Nolu Beşirli mahallesi mevkiindeki devlet eski kıyı yolu büyük ölçüde sel suları ve çamurdan temizlendi.
Büyükşehir Belediyesi grupları, selin getirdiği çamur birikintilerinin temizlenmesi için gece boyunca ağır efor harcadı. Sabaha kadar süren çalışmalar sonrasında evvel bir çok nokta logarların temizlenmesi ile sel sularının denize ulaşması sağlandı ve akabinde da selin getirdiği çamur birikintileri temizlendi.
Caddeler, yaya kaldırımları ve su baskınına uğrayan iş yerlerindeki çamur birikintilerinin temizlenmesi için ağır bir çalışma yürütülürken, bölge havadan görüntülendi.
Öte yandan tıpkı noktada bulunan ve selden ve çamurdan büyük ziyan gören futbol alanının da önümüzdeki günler içinde eski manzarasına kavuşturulacağı belirtildi.