Emine Çelik tarafından
04 Şubat, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Doğdu: “Aile Yılında, Ailelere ve Aileler İçin Çalışanlara Sahip Çıkılmalı”

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, aile yılında, ailelere ve aileler için çalışanlara sahip çıkılmasını istedi.

2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Türk Sağlık-Sen  "Bu yılda aileyi koruyan ve güçlendiren düzenlemelerin hayata geçirilmesi hepimizin ortak beklentisidir.

Bu nedenle doğum ve süt izinleri artırılmalı, yarı zamanlı çalışmanın önüne set çekmek isteyen idarelerin bu tutumlarından vazgeçmeleri sağlanmalıdır" dedi.

Aileyi anlamlı kılan aile bireylerinin bir arada yaşaması için sözleşmelilere kadro verilmesi, üniversite hastanesinde görev yapan çalışanlara tayin hakkı tanınması gerektiğini ifade eden Doğdu, " Kamu çalışanlarının eşleri ile işleri arasında tercihe zorlanma dönemi sona erdirilmeli, aileler birleştirilmelidir. Bunun yanı sıra Aile yılında devletin aile ile ilgili kararlarının önemli bir kısmının uygulayıcısı olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çalışanların haklarında mutlaka iyileştirmeler yapılmalıdır" diye konuştu.

Sendika olarak yaptıkları anket çalışmasına atıf yapan Doğdu, " Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanlarından ekonomik durumum iyi diyenlerin oranı yalnızca %2.4’te kalmıştır.

Sosyal ve özlük hakları konusundaki talepler de önem arz etmektedir. Çalışanların %53’ü sosyal hizmet tazminatının iyileştirilmesini öncelikli olarak belirtmiştir. Biz de çalışanlara ekonomik bir katkı yapacak sosyal hizmet tazminatının hayata geçirilmesini istiyoruz.

Devletin şefkat eli olarak fedakarca görev yapan çalışanların mali hakları ve özlük haklarında gerekli iyileştirmeler yapılmalıdır.  Ek ders karşılığı görev yapanlar ile Aile Destek Personellerine hak ettikleri kadrolar verilmelidir.

Farklı kurumlardaki meslektaşlarından daha düşük ücret almalarına bir son verilmeli ve mağduriyeti tamamen sonlandırmak adına Sosyal Hizmetler Sınıfı kurulmalıdır.

Fazla mesai ve nöbet ücretlerinde çalışanın hakkı teslim edilmelidir.

Görev tanımının dışında çalışmaya hiçbir çalışan zorlanmamalıdır.

Müstakil bir bakanlık olunca sorunların çözüme kavuşması, personelin mali ve özlük hakları ile ilgili bakanlığın çalışma yapması daha kolay olmasına rağmen ne yazık ki çalışanların beklentilerini karşılayacak bir durum ortaya çıkmamıştır.

Sosyal hizmet tazminatının artırılması, çalışanların ekonomik durumlarını iyileştirecek ve mesleki motivasyonlarını artıracaktır. Ayrıca, tayin, terfi ve atamalarda adil ve şeffaf bir sistem oluşturulması gereklidir. Bu, çalışanların kariyer gelişimlerini destekleyecek ve kurumsal bağlılıklarını artıracaktır. Bakanlık hızla bu konulara yoğunlaşmalıdır. Sosyal hizmet çalışanlarının unutulmuşluğuna bir son vermelidir" şeklinde konuştu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 17:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bakan Yardımcısı Bağcı: “Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesi”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Cumhuriyet tarihinin en büyük zirai don hadisesinin yaşandığını belirterek, çiftlerin yaptığı masrafları karşılayacaklarını açıkladı.
Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini incelemek üzere Samsun’un Çarşamba ilçesine geldi. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte fındık bahçelerini ve meyvelerini inceleyen Bağcı, tarla sahiplerinden de son durum hakkında bilgi aldı. Bağcı, incelemelerin arından açıklamalarda bulundu.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük don hadisesi"
Cumhuriyet tarihinin en büyük don hadisesiyle karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, "Geçtiğimiz günlerde maalesef tarihimizin en büyük don hadisesiyle karşı karşıya kaldık. Bundan alışılmış en çok etkilenen vilayetlerimiz ortasında Samsun da var. Bilhassa Samsun’la ilgili biz birinci tespitlerimizde fındık ve ceviz üzerinde ve birtakım meyve çeşitleri üzerinde tesirli olduğunu gördük. Alışılmış, Tarım ve Orman Bakanımızın talimatıyla süratlice tespit çalışmalarına başladık. Birinci tespitimiz tabi alan bazında oldu. Bundan sonraki tespitimiz biraz daha eser kaybı bazında olacak" dedi.

"Şu ana kadar çiftlerimizin yaptığı masrafları karşılayacağız"
"Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın da talimatlarıyla birlikte bu hasar tespitinden sonra alışılmış ki mevzuyu da çiftçilerimizin şu ana kadar yaptığı, üreticilerimizin şu ana kadar yaptığı zararın karşılanması ile ilgili çalışmaları yürütmeye başladık" diyen Bağcı, "TARSİM sigortası olanlarla ilgili zati çalışma başladı. Onların ziyanları TARSİM kapsamında karşılanacaktır. ÇKS’ye kayıtlı olup da TARSİM sigortası olmayanlarla ilgili de biz ziyanı alışılmış tespit edeceğiz. O ziyanı nispetinde de şu ana kadar çiftlerimizin yaptığı masrafları karşılayacağız. Hepimize geçmiş olsun. Bundan yaklaşık 11 yıl evvel, 2014 yılında da bu türlü bir hadise gerçekleşmişti. O hadiseyle birlikte bu ortadaki farka baktığımızda aslında orada daha çok tarla bitiklerinin etkilendiğini görüyoruz. Burada buradaki don hadisesinde ise daha çok meyve bitiklerinin etkilendiğini görüyoruz. Ortadaki aslında en büyük bir fark bu. Burada alansal olarak etkilenme 2014’e nazaran daha az gözükmekle birlikte meyve bitiklerini vurduğu için alışılmış hasarla ilgili daha fazla bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Yaklaşık bir ay içerisinde bu hasar tespit çalışmalarının biteceğini düşünüyoruz. Ondan sonra aslında bakanlığımız her vakit üreticinin yanında olduğu üzere yeniden üreticimizin üretim sürdürebilmesi için gerekli takviyeleri de sağlayacaktır" biçiminde konuştu.
Bakan Yardımcısı Bağcı, Değincek Mahallesi’ndeki 400 rakımlı tarlayı inceledikten sonra beraberindeki heyetle birlikte öteki meyve bahçelerini gezdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.