Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Mayıs, 2017 00:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Dükkan Sahipleri Haksızlığın Giderilmesini İstiyorlar

Yenice belediye eski başkanı Mustafa Akay yaptığı açıklama ile, 1990'lı yıllarda yapımına başlanan ve milyonlarca lira harcanarak tamamlanan Altınkaya İş Merkezi'nin sahipleri tam anlamıyla bir dram yaşadıklarını ifade etti. Akay yaptığı açıklamada,"Edinilen bilgilere göre hem toprak kaymasını engellemek hem şehre bir güzellik katmak hem de belediyeye gelir sağlamak amacıyla yapımına başlanan Altınkaya'nın öyküsü tam Aziz Nesin'lik. Planı, projesi kimin tarafından çizildiği bilinmeyen Altınkaya İş Merkezi ilk yapıldığı dönemlerde dışarıdan bakıldığında ortaya güzel bir görüntü verirken, şimdilerde tam anlamıyla bir harabe durumuna geldi. Yapımı sırasında şikayetlerle zaman zaman durma aşamasına gelen inşaat sık sık mahkemelik oldu. Belediye kağıt üzerinden dükkanları ihaleye çıkardı. Yurtdışındaki ve Yenice'deki Yeniceliler büyük bir heyecanla ihaleye girdiler. Özellikle zemin kattaki dükkanlar için binlerce lira para ödendi. İhaleye giren bir hemşehrimiz, " O zaman bu iş yerini alabilmek için 80 bin Mark para ödedim. O gün Mark 3 lira civarındaydı. Bugünle kıyaslarsak 240 bin lira ödemişim. Ayrıca, dükkanın içini yapmak için de 25 bin liraya yakın harcama yaptım. Bugün, bizden yine para isteniyor" şeklinde konuşuyor. Bir başka hemşehrimiz ise "Belediyenin yaptığı ihaleye girdik ve aldık. Kadastro çalışmaları sırasında Orman İşletmesi burası benim dedi. Belediye itiraz etti ve kazandı. Ardından Orman İşletmesi tekrar itiraz etti ve ormana geçti. Daha sonra biz mahkemeye gittik ve kazandık. Ancak,bu kez de hazineye geçti. Bizler, bize satılması önerisini getirdik. Komisyon kuruldu. Komisyon önce 5.5 milyon lira değer biçti.Yine itiraz ettik. Şimdi de 3.5 milyona düşürüldü. Bu rakamlar çok yüksek rakamlar. Hayret ettiğimiz bir başka nokta da bizler buraları belediyeden ihaleyle almamıza rağmen, belediye hiç bir evrakta gözükmüyor. Biz, buraları uzaylılardan mı aldık?" şeklinde mağduriyetini dile getiriyor. Altınkaya İş Merkezi'nde toplam 106 işyeri bulunuyor. Bu işyerlerinin zemin ve ikinci katta bulunanları kullanılıyor. Diğer katlardakiler tamamen boş ve çürümeye terkedilmiş durumda. Yine, en üst katta yap-işlet-devret modeliyle binlerce lira harcanarak yapılan halı saha da pejmürde bir şekilde çirkin görüntüye neden oluyor. Verdikleri paralarla inşaatın yapımına katkı bulunan iş yeri sahiplerinden kendi mallarını alabilmeleri için yine binlerce lira para isteniyor. Burada belediyenin de çok sayıda dükkanı olduğu öğrenildi. Üst katlardaki mülk sahiplerinin para ödeyip almaya yanaşmaları üzerine zemin kattaki 25 dükkan sahibi istenilen parayı ödemek durumda kalacak. Dükkan sahipleri bu duruma isyan ediyorlar ve haksızlığın giderilmesini istiyorlar"dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Gümüşhane’de Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde yürütülen ‘Orman Benim’ aktifliği düzenlendi.
Gümüşhane’de de orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak hedefiyle 81 vilayette gerçekleştirilen ‘Orman Benim’ aktifliği kapsamında Kent Ormanı’nda paklık çalışması yapıldı. Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un da katıldığı aktiflik kapsamında, ormanlık alanlarda yangın riski oluşturan yanıcı unsurlar toplanarak tabiata ziyan vermeyecek formda bertaraf edildi. Aktifliğe kamu kurumlarının temsilcileri, Gümüşhane Üniversitesi Ormancılık kısmı akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Ormanlık alanda yapılan paklık çalışmasıyla birlikte, iştirakçiler hem etraf şuuru kazandı hem de ormanların korunmasına direkt katkı sundu. Aktiflik sonunda öğrencilere, orman bakımı ve korunmasına yönelik teknik bilgiler de verildi. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumlarında, yangın riskine karşı alınabilecek tedbirler, sürdürülebilir orman idaresi ve bakım çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Ormanları korumazsak hayatımızla oynarız. Bu hayat kaynağımız olan varlığı canımız üzere korumalıyız ve bunu sürdürebilmeliyiz. Zira gelecek kuşaklara de sağlıklı bir hava, sağlıklı toprak, sağlıklı su bırakmalıyız. Ormanlık alanda poşetler görmek, yapay hususları görmek hepimizi derinden üzüyor. Bu mevzuda şuurlu olmalıyız. Gençler, bizim geleceğimizin en büyük teminatı sizsiniz. Ormanlarımıza sahip çıkalım, pak tutalım ki bir daha tekrar o kullandığımız alana gelmeye yüzümüz olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.