Dünya İlk Yardım Günü Kutlandı

Dünya İlk Yardım Günü Kutlandı

Yayın: 14.09.2021 21:42
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Geleceğin teminatı çocukların sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması amacıyla ülkede ve tüm dünyada “Dünya İlk Yardım Günü” kutlanmaktadır.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi yönetiminde Merkez Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda “Dünya İlk Yardım Günü” kutlama programının ”Okulunda ve Yaşadığın Yerde Sen de İlk Yardım Kahramanı Ol” teması ile kutlama programı ve ilk yardım etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen kutlama programına İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN, sağlık ekipleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci ve öğretmenlerde ilk yardım kültürü oluşturmaya yönelik düzenlenen program öğrencilerin okul ortamında karşılaşabilecekleri kazaların mizansen şeklinde canlandırmalarıyla başladı. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nün 112 ekibinin de dâhil olduğu program, sağlık personelinin acil müdahaleyi canlandırdıkları bölüm ve ardından ambulans aracında bulunan ilk yardım ve müdahale ekipmanlarının tanıtıldığı, ilk yardım kuruluşlarına ulaşım yöntemlerinin anlatıldığı bölüm ile devam etti.

Etkinliğin sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, sağlık personeline, okul idareci, öğretmen ve müdürlüğü işyeri sağlığı ve güvenliği ekibi ve öğrencilere teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde eğitim ve çalışma ortamlarında sağlıklı şartların oluşturulması çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi noktasında programda gösterilen uygulamaların çok önemli olduğu belirten AKBAŞ “Okullarımızda meydana gelen yaralanma ve sakatlıkların azaltılması için güvenli okul hedeflerine ulaşmak konusunda liderlik etmekteyiz.  Okullarımız ilk yardımcı öğretmenlerimizle daha güvende hissediyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya İlk Yardım Gününü kutluyoruz.” diyerek programa katılan sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Düzce’de gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Türkiye'deki 500 gençlik merkezi, üniversitelerdeki genç ofisler ve bakanlığın bünyesinde yer alan 10 binin üzerindeki spor tesisinin kapılarının ayrım yapmaksızın herkese açık olduğunu kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen Genç Kariyer Akademisi'ne katılan Eminoğlu, Türkiye Yüzyılı'nın gençliğin ve sporun yüzyılı olması için çalıştıklarını belirtti.

Eminoğlu, bu hedefi yakalama noktasında en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Niye? Çünkü sporcu olması, gençliğinde futbolculuk kariyerinin olması bizim için kıymetli. Tabii sayın bakanımız Osman Aşkın Bak'ın kendisinin profesyonel futbolculuk kariyeri ve birçok federasyonda başkanlık yapmış olması da bu anlamda kıymetli. Gençlik ve Spor Bakanlığındaki çalışanlarımızla hiçbir ayrım yapmaksızın bütün Türkiye'nin gençlerinin gerçekten sanatta, ilimde, bilimde bütün alanlarda daha iyi noktaya gelebilmesi için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Hep birlikte bu çalışmaları daha iyi noktaya getirmek için çaba sarf ediyoruz.”

Türkiye genelinde 81 ilde 500 gençlik merkezinin olduğunu hatırlatan Eminoğlu, “Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Aynı şekilde Türkiye genelinde 10 binin üzerinde spor tesisimiz var bakanlığımıza ait. Buralarda ne yapıyoruz? Sporcu eğitim merkezleri var, TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri) var. Olimpiyatlara yetiştirdiğimiz milli sporcularımız var. Bütün Türkiye'deki vatandaşlarımıza bu kapılar sonuna kadar açık. Buralarda özellikle 2024 yılını hareketlilik yılı olarak ilan ettik. 'Harekette bereket var demiş' atalarımız. O yüzden bu anlamda bütün gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Program, akademiye katılan öğrencilerin sertifikalarını almalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.