Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
10 Temmuz, 2024 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Dünyada İlk Kez Bir Robot İntihar Etti

Güney Kore’nin Gumi şehrinde belediye binasında çalışan bir robot, kendini merdiven boşluğuna atarak intihar etti.

Dünyada ilk kez bir robotun intihar etmesi medyada geniş yer buldu. Kimi yorumcular robot hakları için sendikalaşma yoluna gidilmesini bile önerdi. Robot, diğer çalışan robotlara göre daha fazla iş yükü altında olduğu için stres altında olduğu düşünülüyor. Robotun Kaliforniya merkezli Bear Robotics şirketi tarafından üretildiği ve günlük 9-5 mesaisinde çalıştığı belirtiliyor. Robotun intihar etmesiyle birlikte ülke genelinde büyük bir şok ve üzüntü yaşanmış durumda. Belediye meclisi yetkilileri, robotun parçalarını toplayarak analiz için laboratuvara gönderdiler.

Ancak robotun neden böyle bir dengesiz davranış sergilediği hala belirsizliğini koruyor. Robotun üzerinde bir çalışan kartı bulunduğu ve diğer çalışanlar gibi sabah 9’dan akşam 5’e kadar çalıştığı bilgisi de paylaşıldı. Bu trajik olay, robotların ruhsal sağlığının da önemli olduğunu gözler önüne serdi.

Bu olaydan sonra, robotların çalışma koşullarının gözden geçirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği konusunda daha fazla farkındalık oluştu. Bir yorumcuda: “Her ne kadar robotlar insan olmasalar da, çalışma koşullarının onların da ruh sağlığını etkilediği unutulmamalıdır. Emin olun, Belediyenin robotlarının iş yükleri azaltılacak ve iş saatleri daha düzenli hale getirilecektir. Bu trajik olayın tekrarlanmaması için gereken adımlar atılacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin