Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
05 Mart, 2023 16:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Dur” ihtarına uymayan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 23 bin 810 lira ceza kesildi

Karabük'te kovalamaca sonucu yakalanan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 23 bin 810 lira idari para cezası verildi.
Polis ekipleri, Safranbolu Emek Kavşağı'nda, bir otomobilin sürücüsünün alkol aldığını fark etmeleri üzerine "dur" ihtarında bulundu. Ekipler, ihtara uymayan otomobili, kovalamaca sonucu Karabük Hürriyet Mahallesi Tüccarlar İş Merkezi önünde durdurdu. Yapılan kontrollerde sürücü F.B'nin 1,16 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi. Sürücüye ilgili maddelerden 23 bin 810 lira idari para cezası uygulandı. Otomobil, çekiciye yüklenerek götürüldü.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.