blank
Anadolu Ajansı tarafından
05 Ocak, 2024 14:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Düzce Valisi Aslan’ın oyu “Eksi’de operasyon”a

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Aslan, makamında, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi. blank "Haber" kategorisinde Özkan Bilgin'in "Eksi'de operasyon", "Çevre-Yaşam" kategorisinde Ali Atmaca'nın "Sen aydınlatırsın geceyi" fotoğraflarını oylayan Aslan, "Spor" kategorisinde ise Özgün Tiran'ın "Pehlivan adayları" karesini seçti. blank Aslan, "Deprem: Umut" kategorisinde Sergen Sezgin'in "116 saat sonra kurtulan can" ile "Gazze:Kanıt" kategorisinde ise Ashraf Amra'nın "İsyan" fotoğraflarına oy verdi. blank Vali Aslan, AA'nın, Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'nun sesini duyurmak amacıyla Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulduğunu, ilk yıllardan bu yana tüm dünyaya Türkiye'nin sesini duyuran önemli bir haber ajansı haline geldiğini söyledi. blank Fotoğrafları seçerken zorlandığını dile getiren Aslan, "Fotoğraf karelerinin her biri birbirinden güzel. Doğru okumayı bilirsek fotoğrafların ciddi bir lisanı vardır. Bir mutluluğu, trajediyi, hüznü fotoğrafla bazen kitapla anlatmak istediğinizden daha iyi anlatırsınız. O yüzden fotoğraf sanatına, 'Anı yakalamak' derler. Anadolu Ajansı muhabirleri de gerçekte anı yakalamışlar." diye konuştu. Vali Aslan, fotoğrafların çekiminde ve sunulmasında emeği geçen Anadolu Ajansı yönetimi ile çalışanlarına teşekkür etti. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 11:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

(Düzeltme) Giresun’da lisede cinayet

Giresun’un Aksu mahallesinde bulunan Toplumsal Bilimler Lisesi’nde bugün sabah saatlerinde okulun güvenlik vazifelisi, okulun hizmetli takımında çalışan bir bayanı ve onun kız kardeşini silahla vurdu. Olayda abla olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan kız kardeşi hastanede ameliyata alındı.
Alınan bilgiye nazaran, Toplumsal Bilimler Lisesi’nde güvenlik takımında çalışan A.T. (53), şimdi bilinmeyen bir nedenle okulun hizmetli takımında paklık vazifelisi olarak çalışan Rana Çavuş Gökçin (27) ve ablası Yonca Çavuş’u (30) silahla vurdu. Olay sonrası okula çok sayıda polis takımı ve sıhhat vazifelisi çağrılırken, ağır yaralanan 2 bayana müdahale edildi. Tüm müdahalelere karşın Yonca Çavuş olay yerinde hayatını kaybederken, kardeşi Rana Çavuş Gökçin ise hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Kaçan A.T.’yi yakalamak için çalışma başlatılırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.
Öte yandan A.T.’nin bir müddet evvel cezaevinden tahliye olduğu ve eski hükümlü takımından topluma kazandırılmak için okulda işe alındığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.