Anadolu Ajansı tarafından
14 Ocak, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Düzce ve Bartın’da 72 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

blank

DÜZCE/BARTIN (AA) - Düzce ve Bartın'da kar nedeniyle 72 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, etkisini artıran kar nedeniyle Cumayeri'nde 5, Gölyaka'da 6, Kaynaşlı'da 9, Yığılca'da 6 olmak üzere 26 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sorumluluk sahasında 20 iş makinesi ve 45 personelle karla mücadele çalışması yürüten İl Özel İdaresi ekiplerinin, kapalı köy yollarını açma çalışması sürüyor.

Kentte dün başlayan yağışın ardından kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.

- Bartın

Bartın'da gece saatlerinde başlayan kar, kent merkezi ve ilçelerde etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 80, kent merkezinde ise 30 santimetreye ulaşırken, il genelinde 46 köye ulaşım sağlanamıyor.

Yağış nedeniyle sürücüler zaman zaman trafikte zor anlar yaşarken Karayolları ekipleri Bartın-Amasra, Bartın-Karabük ve Zonguldak kara yolunda kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Belediye ekipleri de kent merkezindeki yollarda ve kaldırımlarda temizlik çalışması yapıyor.

Öte yandan yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı da kar altında kentin güzelliklerine güzellik kattı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”

Özel dalın nitelikli orta elemana muhtaçlık duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen dal temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel dal temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak hedefiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı bölümlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini gerçek bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda dalların önemli meseleler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili meseleleri çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.