Düzce’de arı kovanlarından 100. yıl koreografisi

Düzce’de arı kovanlarından 100. yıl koreografisi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.10.2023 20:00
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Yığılca ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle arıcılar kovanlarla “100. yıl” yazarak koreografi oluşturdu.

Orhangazi Mahallesi'nde kardeşleriyle arıcılık yapan Salih Öztürk, tarlasındaki arı kovanlarıyla “100. yıl” yazısı yazdı.

Salih Öztürk, AA muhabirine, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamak için akıllarına farklı bir düşünce geldiğini ve kovanlardan koreografi yaptıklarını belirtti.

Öztürk, “Aynı zamanda bu bölgede tavuk çiftliğimiz var ve arıcılıkla uğraşmaktayız. Kardeşlerimin isteği üzerine arı kovanlarımızla 100. yıl yazısı yazdık. Bu yazımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ediyoruz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“UNIROBOTICS TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi”, BARKAN’a entegre edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – CANiK'in de içinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grubu şirketlerinden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen “TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi” (UKSS), HAVELSAN'ın “BARKAN İnsansız Kara Aracı”na başarıyla entegre edildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, UNIROBOTICS, HAVELSAN ortaklığında yürütülen BARKAN İnsansız Kara Araçları projesinde, ileri teknolojilerle donatılmış “TRAKON LITE UKSS”yi entegre etti. Repkon Defence'in 40 milimetre otomatik bomba atarının da eklenmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yeni bir akıllı sistemi daha envanterine kazandırmış oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç, savunma sanayisinin insansız hava araçlarından sonra insansız kara araçlarında da doludizgin ilerlediğini belirtti.

TRAKON LITE'ın yakın zaman önce DEARSAN'ın üretmiş olduğu “SALVO İnsansız Deniz Aracı” üzerinde de görüldüğünü aktaran Baç, ürünlerin çok yakında ihracat potansiyelleriyle de büyük bir katma değer yaratmasını hedeflediklerini kaydetti.

Baç, “Hem vakıf şirketleri hem de özel şirketler tek başına ve ortaklı projeler yürüterek, çeşitli konseptlere uygun insansız kara araçlarını TSK başta olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin envanterine kalifiye edip sahaya sürüyorlar. Bunlardan bir tanesi de UNIROBOTICS TRAKON LITE ve REPKON 40 milimetre otomatik bomba atarla donatılan HAVELSAN'ın geliştirmiş olduğu BARKAN İnsansız Kara Aracı oldu. Şimdi bambaşka bir konseptle yeni bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. İnsansız sistemlerle hem ülkemizin dışa bağlılığını önemli ölçüde azaltırken hem de yüksek katma değeri ile ekonomimize ciddi bir kazanç sağlayacağımıza inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

– UNIROBOTICS, silah sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor

CANiK'in iştiraklerinden biri olarak 2020'de kurulan UNIROBOTICS, platformlara entegre edilecek silah sistemlerinin daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla yüksek teknoloji mekatronik çözümler geliştiriyor.

Silah sistemlerinin operatörlerine yardımcı olacak ve destek verecek akıllı mekanizmalara odaklanan UNIROBOTICS, aktif dengeleyicili silah kaideleri, kara, deniz ve hava platformları için uzaktan kontrollü silah sistemleri ve silah yönetim sistemleri geliştirilmesine yönelik çalışmalar sunuyor.