Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Haziran, 2021 22:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eflani’de Yıl Sonu Sergisi Açılışı Gerçekleştirildi

Eflani İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde yıl sonu sergisi açılışı gerçekleştirdi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün (HEM) açmış olduğu kurslara devam eden kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdür Vekili Murat Meydan “ Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri doğrultusunda farklı alanlarda kurslar açtıklarını belirterek, vatandaşları kurslara katılmaya davet etti. Açılışa, Eflani Kaymakamı İbrahim Şenkon,Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ve Protokol üyeleri katıldı. Protokol üyeleri eşliğinde açılış kurdelasının kesilmesinin ardından sergilenen ürün stantları ziyaret edildi. Kursiyerler tarafından hazırlanan, El Sanatları Alanında; Kağıt Rölyef Çalışması, Eflani Çember Bezine Makine Nakışı ve Boyama Çalışması, Etamin Kanaviçe Çalışması,Tel Kırma Çalışması, Ahşap Tepsi Boyama, Rölyef Pasta İle Kırlent ve Çanta Çalışması Giyim Üretim Teknolojisi/Moda Tasarı Teknolojileri Alanında; Bayan Dış Giyimi, Bayan Üst Giyimi, Çocuk Dış ve Üst Giyimi, Eşofman Dikimi, Triko Dikimi, Cerrahi Maske Dikimi ürünleri tanıtıldı.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tokat’ta sele kapılan 25 küçükbaş hayvan telef oldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde dolu ve sağanak sonrası oluşan selde 25 küçükbaş hayvan telef olurken, çoban son anda kurtuldu.
Niksar ilçesine bağlı Çiçekli köyünde akşam saatlerinde tesirli olan dolu ve sağanak yağmur, sele neden oldu. Ortaba mevkisinde otlatılan koyun sürüsü, ansızın bastıran dolu ve akabinde gelen şiddetli yağmur sonucu oluşan sel sularına kapıldı. Birinci belirlemelere nazaran yaklaşık 25 koyun ve kuzu telef oldu. Sürüyü otlatan çoban Cavit Eraslan (35) da sele kapılarak güç anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla sudan kurtulan Eraslan, köy muhtarını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen muhtar ve köylüler, çobanı Niksar Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Eraslan’ın sıhhat durumunun uygun olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.