Ege Yapı’dan Kurumsal Dönüşüm Projesi

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ege Yapı, uluslararası şirket olma vizyonu çerçevesinde Kurumsal Dönüşüm Projesi'ni başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında yaklaşık 4 ay sürecek çalışmayla, gelecek 5 yıllık dönemin stratejileri masaya yatırılacak.

Uluslararası danışmanlık, güvence, strateji, kurumsal finansman ve vergi hizmetleri şirketi EY (Ernst&Young) ile işbirliği yapan şirket, kurumsal dönüşümünü hızlandırarak daha verimli bir işleyiş ve organizasyon yapısı kurmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Yapı İnsan Kaynakları Direktörü Rabia Coşkun, dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmanın gerekliliğinin altını çizerek, bu alanda sektöre öncülük etmek istediklerini kaydetti.

Konfor alanından çıkma cesareti göstererek başlattıkları dönüşüm yolculuğunu küresel bir şirket olarak tamamlayacaklarını aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

“Ege Yapı'nın, Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı liderliğinde, kurulduğumuz günden bu yana 'ileri teknoloji odaklı yönetim anlayışı' ve 'yenilikçi bakış açısıyla' marka değeri yüksek projeler hayata geçirdik. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) dönüşüm sürecimiz, Ege Yapı Pay gibi yeni iş kolları yaratmamız, Gayrimenkul/İnşaat ve İklim Teknolojileri Girişim Sermayesi Fonu gibi yatırımlarla portföyümüzü çeşitlendirmemiz neticesinde gelişimimizi ve güçlü büyümemizi sürdürmeye devam ediyor. ABD, Avrupa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi farklı coğrafyalarda yatırımlarımızla da küresel bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Coşkun, sürekli gelişen yeni iş kollarına ve yatırımlara paralel olarak organizasyonlarını da bu doğrultuda stratejik hamlelere cevap verecek, şirketi geleceğe daha sağlam adımlarla taşıyacak şekilde kurgulayabilmenin çok önemli olduğunu aktardı.

Çalışmada, organizasyon yapılarını detaylı inceleyecek, iş süreç ve ihtiyaçlarına daha çevik bir şekilde cevap verecek, daha verimli bir işleyiş ve organizasyon yapısı kurmak için çalışacaklarını anlatan Coşkun, amaçlarının kurumsal hedef operasyon modeline ulaşmak olduğunu vurguladı.

Danışman firmalarıyla birlikte, iş modellerini yeniden değerlendirerek, hedef operasyon modelini yönlendirecek tasarım prensiplerinı belirlediklerine dikkati çeken Coşkun, “Departman yetkinliklerimizi gözden geçiriyor ve ana süreçlerimizi masaya yatırıyor olacağız. Bununla birlikte, tüm bunları yaparken kurumsal iç ve dış risklerimizi göz ardı etmemek adına, her iki tarafın risk yönetim uzmanları da projede her adımda bizimle yer alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kurumsal çözümlerde uzman, uluslararası bir firma ile işbirliğine gittiklerini hatırlatan Coşkun, operasyon ve organizasyon modellerini daha çevik, dayanıklı ve etkin hale getirmeye çalışmanın, şirketin kurumsal kültürle yönetilmek istemesinin kanıtı olduğunu kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’ün han, hamam ve konaklarıyla ünlü UNESCO Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow (sakin şehir) üyesi Safranbolu ilçesinde, yerel üreticileri desteklemek ve geleneksel ürünleri tanıtmak amacıyla Safranbolu Belediyesi tarafından “Yöresel Ürünler Pazarı” açıldı.

Safranbolu’nun Tarihi Çarşı Han Arkası mevkiinde kurulan bu pazar, her hafta sonu ziyaretçilere hizmet verecek. Tarihi atmosferle iç içe, doğal ve el emeği ürünlerin sergilendiği pazarda hem bölge halkı hem de turistler için çeşitli seçenekler sunuluyor.

Yöresel ürünler pazarı, Safranbolu’nun meşhur safranı, köy ekmeği, peynir, tarhana, bal, reçel, maniye domates, fasulye, salatalık ve el sanatları gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip. Aynı zamanda köy kadınlarının el emeği göz nuru ürünleri de pazarda önemli bir yer tutuyor. Safranbolu Belediyesi hem kırsal kesimde yaşayan kadınlara gelir kaynağı sağlanırken, şehir merkezine uzak köylerde üretilen doğal ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyor.

Safranbolu Yöresel Ürünler Pazarı, sadece alışveriş için değil, aynı zamanda kültürel bir etkinlik alanı olarak da dikkat çekiyor. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunda, ziyaretçilerine unutulmaz bir alışveriş deneyimi sunarken aynı zamanda bölgenin kültürel zenginliğini de tanıtmayı hedefliyor.

Her hafta sonu açık olacak olan Yöresel Ürünler Pazarı, hem Safranbolu sakinleri hem de yerli ve yabancı turistler için yeni bir cazibe merkezi haline gelmeye aday. Hem tarihi atmosferiyle hem de sunduğu doğal ve organik ürünlerle oluşturulan Yöresel Ürünler Pazarı bölgeyi ziyaret edenler için adeta bir mola noktası olacak.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427