Samsunspor tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:37
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Tredyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, 59 yıllık tarihinde ilk kez ligin ilk 8 haftasında 6 galibiyetle 18 puan topladı.

Samsunspor, profesyonel liglere ilk kez 1965-66 sezonunda adım attı. 1969-70 sezonunda bugünkü adı Süper Lig olan 1 Lig'de ilk sezonunu geçiren Karadeniz ekibi, sezonu 6. sırada tamamlayarak ve bu ligde yer alan Karadeniz bölgesinin ilk takımı oldu.

Beş sezon boyunca bu ligde mücadele ettikten sonra ise 1974-75 sezonunda ligde düşen Samsun ekibinin inişli çıkışlı dönemleri başladı. Süper Lig'de 59 yıllık tarihinde 19 sezon mücadele etme şansı bulan Samsunspor, lige en iyi başlangıcını 1987-1988 sezonda yaptı. Ligin ilk 8 haftasına 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 17 puanı hanesine yazdıran kırmızı-beyazlılar, 36 yıl sonra rekorunu kırdı.

– Alman teknik direktör Reis, 2,25 puan ortalaması yakaladı

Geçen sezon ilk 8 hafta sonunda hanesine sadece 1 puan yazdıran Samsun ekibi, sezona Alman teknik direktör Thomas Reis ile anlaşarak başladı.

FIFA'nın 2 dönem yasağı nedeniyle transferden yoksun şekilde sezona başlayan kırmızı-beyazlılar, Reis yönetiminde çıktığı ilk resmi maçta Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu.

Peş peşe oynadığı 2 deplasmanda Gaziantep FK'yı 1-0 ve Atakaş Hatayspor'u 3-0 yenen Samsun ekibi, sahasında TÜMOSAN Konyaspor'a 1-0 yenilerek ikinci mağlubiyetini aldı. Daha sonra seri galibiyetler almaya başlayan Samsun ekibi, RAMS Başakşehinr'i 2-0, Çaykur Rizespor'u 1-0, Göztepe'yi 4-3 ve son olarak da Adana Demirspor'u 3-1 yenmeyi başardı.

Alman Teknik Direktör Thomas Reis yönetiminde hanesine ilk 8 maç sonucunda 18 puan yazdıran Samsunspor, tarihinin en iyi başlangıcını yaptı. Alman teknik adam ise 2,25 puan ortalaması ile başarı yakaladı.

– Gol yükünü Ntcham çekti

Karadeniz ekibi, oynadığı 8 maçta kalesinde 7 gol görürken, 14 kez rakip fileleri havalandırdı. Başarılı oyuncu Olivier Ntcham, 4 golle takımın en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Samsun ekibinde Marius Mouandilmadji 3, Arbnor Muja ise 2 kez gol sevinci yaşadı. Karadeniz ekibinde, Van Drongelen, Kıngsley Schinler, Landry Dimata, Soner Aydoğru, Carlo Holse birer gol atma başarısını gösterdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’ün han, hamam ve konaklarıyla ünlü UNESCO Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow (sakin şehir) üyesi Safranbolu ilçesinde, yerel üreticileri desteklemek ve geleneksel ürünleri tanıtmak amacıyla Safranbolu Belediyesi tarafından “Yöresel Ürünler Pazarı” açıldı.

Safranbolu’nun Tarihi Çarşı Han Arkası mevkiinde kurulan bu pazar, her hafta sonu ziyaretçilere hizmet verecek. Tarihi atmosferle iç içe, doğal ve el emeği ürünlerin sergilendiği pazarda hem bölge halkı hem de turistler için çeşitli seçenekler sunuluyor.

Yöresel ürünler pazarı, Safranbolu’nun meşhur safranı, köy ekmeği, peynir, tarhana, bal, reçel, maniye domates, fasulye, salatalık ve el sanatları gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip. Aynı zamanda köy kadınlarının el emeği göz nuru ürünleri de pazarda önemli bir yer tutuyor. Safranbolu Belediyesi hem kırsal kesimde yaşayan kadınlara gelir kaynağı sağlanırken, şehir merkezine uzak köylerde üretilen doğal ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlıyor.

Safranbolu Yöresel Ürünler Pazarı, sadece alışveriş için değil, aynı zamanda kültürel bir etkinlik alanı olarak da dikkat çekiyor. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunda, ziyaretçilerine unutulmaz bir alışveriş deneyimi sunarken aynı zamanda bölgenin kültürel zenginliğini de tanıtmayı hedefliyor.

Her hafta sonu açık olacak olan Yöresel Ürünler Pazarı, hem Safranbolu sakinleri hem de yerli ve yabancı turistler için yeni bir cazibe merkezi haline gelmeye aday. Hem tarihi atmosferiyle hem de sunduğu doğal ve organik ürünlerle oluşturulan Yöresel Ürünler Pazarı bölgeyi ziyaret edenler için adeta bir mola noktası olacak.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427